Ειδήσεις

Φθιώτιδος Συμεών: «Ένα ταπεινό ευχαριστώ στο υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας»


Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης 16 Απριλίου στο Γραφείο του στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτιος Σερέτης, Ιατρός.

          Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τον κ. Σερέτη και τον ευχαρίστησε για την τιμή της επισκέψεως.

Για αρκετή ώρα o κ. Σερέτης και ο Σεβασμιώτατος είχαν μια ουσιαστική επικοινωνία, όπου ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τα μέτρα πρόληψης  της υγείας στην περιοχή μας, τα οποία έχουν ληφθεί κατά του κορωνοϊού (Covid 19) , την προσπάθεια που καταβάλλουν, οι ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε υγειονομικό φορέα, καθώς και για την μέχρι τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, η οποία και διατηρείται σταθερά στο μηδέν, ιδιαίτερα για την Λαμία και την Φθιώτιδα.

          Μετά την ευρεία και ουσιαστική συζήτηση ο κ. Σερέτης και ο Σεβασμιώτατος προχώρησαν σε δηλώσεις στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας, όπου ο κ. Σερέτης χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο για την τιμή την οποία μου έκανε να με δεχθεί σήμερα. Είναι η πρώτη συνάντηση μας επίσημη, έτσι ώστε μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε πάρα πολλά ζητήματα και θέματα,  να τον ενημερώσω και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Λαμίας και εν γένει στο Νομό Φθιώτιδος, όσον αφορά την πορεία όλων των μέτρων και των εξελίξεων που έχουμε για το Covid – 19, για τον κορωνοϊό.

          Τον ενημέρωσα για το τι μέτρα έχουμε πάρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ιδιαίτερα για την αναβάθμιση την  οποία έχουμε κάνει εδώ και μία εβδομάδα περίπου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αποτέλεσμα να έχουμε προσθέσει 6 κλίνες αποκλειστικά και μόνο ΜΕΘ για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών του κορωνοϊού. 

          Επίσης τον ενημέρωσα, ότι  έχουμε πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τα οποία αφορούν τόσο το ιατρικό,   νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και τους επισκέπτες στο νοσοκομείο, αλλά και τους ασθενείς και τους πολίτες που προσέρχονται στο Νοσοκομείο μας και ιδιαίτερα όχι μόνο στο Νοσοκομείο, σε όλο το νομό Φθιώτιδος, ότι αφορά αυτό με  τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.

           Συζητήσαμε επίσης και για μελλοντική συνεργασία που μπορεί να έχει η 5η Υγειονομική  Περιφέρεια Θεσσαλίας –  Στερεάς Ελλάδας με τον Σεβασμιώτατο.  Ήταν μία πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση και θα ήθελα να τονίσω, ότι σαν ελκόμενος στην καταγωγή και από τη Λαμία και Λαμιώτης, είναι ιδιαίτερη τιμή για την Λαμία  και για το νομό Φθιώτιδος που ηγείται πνευματικά όλου του Νομού μας ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Συμεών. Ευχαριστώ  λοιπόν, για άλλη μία φορά για την τιμή την υποδοχή την οποία μου έκανε».

          Ο Σεβασμιώτατος με την σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Σερέτη για την ουσιαστική αυτή επίσκεψη και στο πρόσωπό του είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς των νοσοκομείων της περιοχής μας και της πατρίδος μας, σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και σε όλους τους εργαζομένους σε οποιαδήποτε δομή υγείας, απ’αυτούς που έχουν την ευθύνη της φύλαξης μέχρι και τις καθαρίστριες. Ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται με πολύ κόπο και πολύ αγάπη για τον πάσχοντα ασθενή συνάνθρωπο.

          Ο Σεβασμιώτατος στην δήλωση του χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Σήμερα είχα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτώ εδώ στο Γραφείο του Πνευματικού και Διοικητικού κέντρου της Μητροπόλεως μας τον κ. Φώτιο Σερέτη, ο οποίος είναι Προϊστάμενος και Διευθυντής και Επικεφαλής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία καλύπτει και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

           Είναι καταρχάς καμάρι μας,  το ότι ένας  Λαμιώτης, ένας συμπατριώτης μας είναι σε αυτή τη θέση και θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για αυτό και την ευχαριστία μου στον Υπουργό Υγείας που έχει διορίσει, που έχει επιλέξει, με αξιοκρατικές διαδικασίες, ένα δικό μας άνθρωπο σε αυτή την υπεύθυνη θέση. 

          Θέλησα σήμερα στο πρόσωπο του να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας, σε όλους ανεξαιρέτως, από αυτούς που έχουν την διοικητική ευθύνη, μέχρι αυτούς που έχουν την φύλαξη  των χώρων,  στους γιατρούς μας , στους  νοσηλευτές μας,  στις καθαρίστριες, στους τεχνικούς, σε όλους ανεξαιρέτως, οι οποίοι έχουν την ευλογία μας, έχουν την ευγνωμοσύνη μας, έχουν την ευχαριστία μας και θέλω να τους διαβιβάσετε ότι τους σκέφτομαι,  προσεύχομαι για αυτούς και εγώ και όλοι οι ιερείς μας, οι μοναχοί μας, οι μοναχές μας, να αντέξουν, να είναι όρθιοι ,στις επάλξεις της διακονίας και  της προσφοράς και φυσικά είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της δοκιμασίας, η οποία γέννησε πολλές ελπίδες, διότι είδαμε μέσα μας ότι έχουμε νέους και νέες επιστήμονες, αλλά και ανθρώπους της προσφοράς, οι οποίοι σε δυσκολίες, σε δοκιμασίες στέκονται κοντά στον άνθρωπο με αυταπάρνηση, με συνέπεια στο καθήκον και αυτό γεννά πολλές ελπίδες και πολλή χαρά.

           Ευελπιστώ την επόμενη μέρα μετά τον κορωνοϊό,  να δούμε και να χαράξουμε μία νέα πορεία, η οποία θα έχει  γνώμονα τον άνθρωπο, τη συμπαράσταση του στα προβλήματα του, στις δοκιμασίες του.

          Ανυπομονώ να ευλογήσω και να τελέσω αγιασμούς,  όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων,  αλλά και σε κάθε δομή που θα γίνει στην περιοχή μας και θέλω πραγματικά να ζητήσω να βάλετε όλη σας τη δύναμη, γιατί εγώ πλέον είμαι τοπικιστής,  προτεραιότητά μου είναι η Φθιώτιδα, το είπα και στον Ενθρονηστήριο μου λόγο, ότι το χρώμα μου είναι το χρώμα της Φθιώτιδος.

          Θέλω λοιπόν να βοηθήσουμε την περιοχή μας όσο το δυνατόν περισσότερο και είμαι και εγώ στη διάθεσή σας σε ό,τι με χρειαστείτε, με κάθε τρόπο και θέλω να ενώσουμε τις δυνάμεις για να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο,  το αίσθημα της ανασφάλειας που υπάρχει  στους ανθρώπους και κυρίως τους φτωχούς και εμπερίστατους,  οι οποίοι δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας,  διότι το δικαίωμα στη ζωή είναι δικαίωμα όλων». 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία λαϊκών αγορών
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων