Ειδήσεις

Φιλοξενία σεμιναρίου e-class στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας


Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας φιλοξενεί επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας δύο μηνών με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης: e class» για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο –Γυμνάσιο Λαμίας έχει τη χαρά να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενός πρωτοποριακού σεμιναρίου με αντικείμενο τις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (ΤΠΕ), το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων.

Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, σε συνεργασία με το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας. Το θέμα του είναι το «Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης: e class» μέσα από το μοντέλο μεικτής μάθησης (blended learning), δηλαδή με συνδυασμό εξ αποστάσεως μαθημάτων (σύγχρονες συνεδρίες και ασύγχρονες δράσεις) και περιορισμένο αριθμό τρίωρων διά ζώσης συνεδριών. Στις δια ζώσης συναντήσεις διδάσκει ο εκπαιδευτικός, κλ. ΠΕ17.04, Δραγογιάννης Κωνσταντίνος, ο οποίος είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής μαζί με την εκπαιδευτικό, κλ. ΠΕ60 κ. Παπαντώνη Ηλιάνα.

Σ’ αυτές ακριβώς τις διά ζώσης συνεδρίες κλήθηκε το Σχολείο μας να παράσχει τη συνδρομή του, γι’ αυτό και ο Διευθυντής μας, κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, θεολόγος, ορίσθηκε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου. Το πρόσφατα ανακαινισμένο εργαστήριο Πληροφορικής του ΓΕΕΛ-Γυμνασίου Λαμίας, με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, φιλοξενεί τις συνεδρίες και, ασφαλώς, όλος ο χώρος του Σχολείου μας, με την αίθουσα εκδηλώσεων, τον όμορφο και φροντισμένο κήπο μας και όλες τις εγκαταστάσεις μας υποδέχεται και αγκαλιάζει με τη ζεστασιά του τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούν το σεμινάριο.

Είναι χαρά μας να ανοίγουμε, για μιαν ακόμη φορά, το Σχολείο και την καρδιά μας στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία μας τιμά με την εμπιστοσύνη και την αγάπη της. Ευχόμαστε καλή δύναμη τόσο στον Σχολικό Σύμβουλο και διοργανωτή του σεμιναρίου κ. Δημητρακάκη Κων/νο όσο και σε όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους!

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Άναμμα της Πρωτομαγιάτικης Φωτιάς 2017 στην Υπάτη