Ειδήσεις

Χαιρετισμός Χρ. Σταϊκούρα σε εκδήλωση στη Λαμία με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη


Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επίσκεψη και ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

Κυρίες και Κύριοι,

Σήμερα, εδώ, στη Λαμία, την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνω ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που επίσημα πραγματοποιεί στη Λαμία μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Κόμματος.

Αλλά και η πρώτη περιοδεία που πραγματοποιεί ενόψει της διεξαγωγής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Του Κόμματος με τον διαχρονικά δικαιωμένο ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα, που πρεσβεύει και υπηρετεί την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Του Κόμματος που, τα τελευταία 42 χρόνια, έχει την πιο επωφελή, συγκριτικά με τα άλλα πολιτικά κόμματα, συμμετοχή στη μεταπολιτευτική δημόσια ζωή της χώρας.

Του Κόμματος που έχει χαράξει τους άξονες της στρατηγικής της χώρας και έχει υπάρξει πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Του Κόμματος που υπηρετεί, αδιαλείπτως, το πατριωτικό καθήκον και έχει αποδείξει ότι μπορεί, σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα, να εστιάζει στο σημαντικό και να υπηρετεί το πρωτεύον.

Κυρίες και Κύριοι,

Η Νέα Δημοκρατία, το διαχρονικά μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της χώρας, ολοκλήρωσε πρόσφατα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες, τη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της.

Και εισήλθε σε μία νέα φάση.

Πιστεύω ότι η όλη Νέα Δημοκρατία, υπό τον κ. Μητσοτάκη, με το υπόβαθρο που ανέπτυξα, με τεκμηριωμένη ανάλυση, με επικαιροποιημένο πολιτικό λόγο, με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε μέσα από τις τάξεις της να εκφρασθεί αβίαστα μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συμμαχία.

Στην τρέχουσα και την προσεχή περίοδο, περίοδο με αυξημένες απαιτήσεις, θα ανταποκριθούμε με ευθύνη, συγκροτημένα, συνεκτικά και αποτελεσματικά, υπό την ηγεσία του νέου Προέδρου.

Κυρίες και Κύριοι,

Στον «οδικό χάρτη» της αναγκαίας ανάταξης της χώρας, η Λαμία, η Φθιώτιδα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να έχουν ενεργό και δημιουργική συμμετοχή.

Σ’ αυτή την πορεία, δεν ζητούμε εύνοια ή διακριτική μεταχείριση.

Ζητούμε, και θα επιμείνουμε να ζητούμε, την ισότιμη και ισοβαρή συμμετοχή στους εθνικούς χάρτες και στις εθνικές πολιτικές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, την υγεία, τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της παραγωγής, τις υποδομές, τον τουρισμό και τον αθλητισμό, σε κάθε πεδίο του πραγματικού κόσμου.

Είμαι αισιόδοξος ότι με τη Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και με τη συμβολή όλων μας, η χώρα θα βγει από το «τέλμα» και θα κάνει βήματα εμπρός.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στην περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο Ορίστηκαν οι διαιτησίες του Σαββάτου
Επόμενο άρθρο Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στην Στερεά Ελλάδα