Ειδήσεις

Χαιρετισμός Χρ. Σταϊκούρα στα εγκαίνια ΚΔΑΠ της Ι.Μ. Φθιώτιδας


Μακαριώτατε,

Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμε,

Έμπλεοι Θείας Χαρίτος και Ευλογίας, σας υποδεχόμαστε, για ακόμη μία φορά, στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία.

Σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε σε μία ιδιαίτερη ημέρα για την πόλη μας.

Ημέρα χαράς, τιμής και μνήμης.

Ημέρα πνευματικής λάμψης, την οποία επισφραγίζετε με την παρουσία σας.

Η πόλη μας τιμά τη μνήμη του Πολιούχου της Ευαγγελιστή Λουκά, και ταυτόχρονα την απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τιμούμε τη μνήμη των συμπατριωτών μας, οι οποίοι, ενωμένοι, αγωνίστηκαν για να αποτινάξουν το ναζιστικό ζυγό με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, κατακτώντας το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των αγωνιστών της απελευθέρωσης, να εργαστούμε με σχέδιο, μέθοδο και ρεαλισμό, υπερνικώντας την υγειονομική κρίση και τις συνέπειές της.

Κυρίως όμως, είναι χρέος όλων μας έναντι των καλών σελίδων της Ιστορίας μας και των επόμενων γενεών, να έχουμε μία διεθνώς αξιοπρεπή και διαρκώς ισχυροποιούμενη Πατρίδα, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις εξωγενείς προκλήσεις, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 

Σεβασμιώτατε,

Άγιε Ποιμενάρχα κ.κ. Συμεών,

Σας ευχαριστούμε για τη διακονία σας, αυτόν τον πρώτο χρόνο, στη φιλόστοργη γη της Φθιώτιδας.

«Πυρ γαρ ήλθον, βαλείν εις την γην», γράφει ο λόγος του ιερού Ευαγγελίου μας.

Έτσι και εσείς ανάψατε και ανάβετε φωτιές σε όλη τη Φθιώτιδα, από άκρον εις άκρον.

Αυτή τη γη των ηρώων, των μαρτύρων, των Αγίων.

«Κατά το μέτρον της δωρεάς του Χριστού» ανάβετε τη φλόγα της πίστεως, τη φλόγα της αγάπης, τη φλόγα της ευλαβείας, και αναθερμαίνετε τις ψυχές των πιστών, ακόμη και στο τελευταίο μακρινό εκκλησάκι της Φθιωτικής γης.

Αυτή η αγάπη προς το ποίμνιό σας, που απαιτεί θυσίες και όραμα, όταν συνυφαίνεται με την εμπειρία της αγάπης του Θεού, τότε οδηγεί σε έργα πρωτοποριακά, όπως αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα.

 

Το νεοϊδρυόμενο Πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Άγιος Εφραίμ», που δημιούργησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και ο Φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», με αρχική δυναμικότητα 220 παιδιών, στην πτέρυγα που πλέον ονομάζεται «ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ», συνιστά έργο πνοής, εμπνευσμένο προς χάριν του Χριστεπώνυμου λαού.

Με τη σημαντική συμβολή, μέσω μίας ακόμη εξαιρετικής δράσεως εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, της εταιρείας Chipita, και προσωπικά του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστώ.

Ο ιερός Χρυσόστομος τοποθετεί την αγωγή των παιδιών πάνω από κάθε άλλη ενασχόληση.

«Πάντα ημίν δεύτερα έστω της προνοίας των παίδων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται πάντα δίπλα σε προσπάθειες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους.

Προσπάθειες, όπως η σημερινή.

Με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη, αλλά και με ξεχωριστή αίσθηση του χρέους προς την ελληνική νεολαία, προς τα παιδιά μας, φροντίζουμε, σε εποχές ιδιαιτέρων προκλήσεων, να ενισχύουμε την αγωγή και την εκπαίδευση, ως κοινωνικό αγαθό.

Με σεμνότητα και γνώση, με αρετή και πίστη, πορευόμαστε στον δρόμο του Θεού «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Είναι ανάγκη της κοινωνίας, είναι καθήκον προς την πατρίδα, είναι ηθική και εθνική  επιταγή των ανήσυχων καιρών μας.

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθρο To νέο Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Λαμίας: «Βιαστική» και «πρόχειρη» η παραχώρηση του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στην Ι. Μ. Φθιώτιδος