Ειδήσεις

Χαιρετισμός Χρ. Σταϊκούρα στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Σαρακατσαναίων


Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να συμμετάσχω στις εργασίες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων.

Και συμμετέχω με τρεις ιδιότητες και με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Η μία, ως εκπρόσωπος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη.

Η άλλη, ως Βουλευτής Φθιώτιδας, με την οποία σας καλωσορίζω στη Λαμία, την πρωτεύουσα της ιστορικής Ρούμελης.

Και η τρίτη, ως εκ μητρός Σαρακατσάνος, σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε εδώ, στην καρδιά της Ρούμελης, το τριήμερο πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Άλλωστε, όταν προ ετών «ανταμωθήκαμε» με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συζητήσαμε πως το καταλληλότερο μέρος για το επόμενο Επιστημονικό Συνέδριο είναι η Λαμία και η ευρύτερη περιοχή.

Περιοχή με διαχρονικά έντονη την συμμετοχή των Σαρακατσαναίων.

Γι’ αυτή την μακραίωνη δημιουργική συμμετοχή του «συναφιού» μας στις προσπάθειες του έθνους μας και των επί μέρους περιοχών του ελλαδικού χώρου, αισθάνομαι υπερήφανος.

Με το «δικαίωμα» που αντλώ από το γεγονός ότι είμαι «γόνος Σαρακατσαναίων» και με δεδομένη την παράδοσή μας, σας καλώ, και σήμερα, να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια ανάταξης του έθνους.

Οι καιροί είναι διεθνώς «πονηροί», οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά δεν ξεχνάμε ότι οι πρόγονοί μας Σαρακατσαναίοι, επιβίωσαν και προχώρησαν υπερήφανα και δημιουργικά μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Πιστεύω ότι με πατριωτική ευθύνη αυτό θα πράξουμε και στις μέρες μας.

Θεωρώ ότι το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο συνιστά συμβολή σ’ αυτή την πορεία.

Όλες και όλους που το οργάνωσαν ή θα συμμετάσχουν στις εργασίες του, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ.

Καλή συνέχεια.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας
Επόμενο άρθρο 7 θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Δομoκού