Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: «Η αύξηση του κόστους δανεισμού ίση με την περικοπή του ΕΚΑΣ»


Ο Συντονιστής  Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το κόστος δανεισμού από το αυξημένο επιτόκιο έκδοσης εντόκων γραμματίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, τρίμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο παρέμεινε υψηλό, στο 2,70%, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2015. Σημειώνεται ότι η τελευταία αντίστοιχη έκδοση του 2014, έγινε με επιτόκιο 1,90%.

 Το ίδιο, αυξημένο κόστος δανεισμού παρατηρείται και στις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, εξάμηνης διάρκειας. Από αυτή την αύξηση και διατήρηση του επιτοκίου δανεισμού σε υψηλά επίπεδα από τις αρχές του 2015, ο κρατικός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί, μέχρι σήμερα, με επιπλέον κόστος ύψους περίπου 180.000.000 ευρώ.

 Αυτό το επιπλέον κόστος βαραίνει τους Έλληνες φορολογούμενους και είναι ίσο με την ετήσια εξοικονόμηση από την εφετινή περικοπή του ΕΚΑΣ, που αποφάσισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Και φυσικά δεν θα προέκυπτε αν δεν υπήρχε η καταστροφική διαπραγμάτευση του 1ου εξαμήνου του 2015 και η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της 1ης αξιολόγησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

PINAKAS

PINAKAS 1

Προηγούμενο άρθρο 3ος Δρόμος Θύμησης Δύναμης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Τέρενς Κουίκ με τον Κ. Μπακογιάννη στη Λαμία