Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: «H Κυβέρνηση, κλείνει το μάτι και ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή»


Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, που ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή, αντί να τη χτυπούν, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«H Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε χθες τη Βουλή σε πλυντήριο για τις ευθύνες της στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Με τροπολογία που κατέθεσε ουσιαστικά οδηγείται σε παραγραφή η συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ. Εκεί οδήγησε η διάλυση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, που επέβαλε η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση ”παγώνει” την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Προφανώς, η Κυβέρνηση αντισταθμίζει την έλλειψη βούλησης και την αδυναμία της να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, με την επιβολή υπερφορολόγησης σε όλους τους Έλληνες.

Αυτή είναι η αντίληψη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Μια αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή αντίληψη, που διαλύει την πραγματική οικονομία και φτωχοποιεί τους Έλληνες».

Προηγούμενο άρθρο Υποστήριξη Υποτροφιών για Νέους Ερευνητές σε Βιομηχανίες της Περιφέρειας Στέρεας Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς