Ειδήσεις

19 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι παραβίασε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στην περιοχή και αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα. Επιπλέον για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για κλοπή από κατάστημα (κάβα ποτών) στην ευρύτερη περιοχή.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης από τον 12ο Ανακριτή Αθηνών, για απάτη. Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω είχε συλληφθεί αρχικά στην περιοχή, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα,
  • δύο αλλοδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και
  • ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, ο οποίος κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, ως προσωρινά υπεύθυνος σε χώρο που φιλοξενεί εγκαταστάσεις με ψυχαγωγικές δραστηριότητες (Λούνα Παρκ), διότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από την Αρμόδια Αρχή.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και μία στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στο Γαλαξίδι Φωκίδας, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιτέας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, τρία (3) άτομα και ειδικότερα δυο ημεδαποί στη Λιβαδειά και στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς και Θηβών αντίστοιχα, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο 19 κλοπές σε αυτοκίνητα μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν 2 αδέλφια στη Λαμία