Ειδήσεις

19 κλοπές σε αυτοκίνητα μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν 2 αδέλφια στη Λαμία


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τερματίστηκε η συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) ημεδαπών (αδέρφια μεταξύ τους), ηλικίας 30 & 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών και αποπειρών κλοπών, από διάφορα οχήματα σε περιοχές της Λαμίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ ο 34χρονος κατηγορείται επίσης και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών – διαρρήξεων σε σταθμευμένα οχήματα, αλλά και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, οι δύο δράστες συνελήφθησαν χθες (26-05-2016) πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες αντίστοιχα στη Λαμία.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε εννέα (9) περιπτώσεις τετελεσμένων & δέκα (10) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών – διαρρήξεων, από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές του Παγκρατίου & του Σταυρού Λαμίας, τις οποίες είχαν διαπράξει τον τρέχοντα μήνα.

Οι δράστες προέβαιναν συνήθως στην θραύση των υαλοπινάκων των οχημάτων και ακολούθως αφού ερευνούσαν το εσωτερικό τους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας, με την λεία που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις (3.500) ευρώ.

Μάλιστα σε μία περίπτωση (βραδινές ώρες της 25-05-2016), δε δίστασαν να ασκήσουν σωματική βία σε ιδιοκτήτη Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει από τη διάρρηξη αυτού.

Προηγούμενο άρθρο 19 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Ανεβαίνει ο υδράργυρος από Δευτέρα στη Λαμία