Ειδήσεις

2η συνεδρίαση της επιτροπής Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαμιέων


Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαμιέων υπό την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Ρίζου παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ.Θύμιου Καραΐσκου και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης κ.Παναγιώτη Φώσκολου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Παπανικολάου και των εκπροσώπων του ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, των Επαγγελματοβιοτεχνών, των επισιτιστικών επαγγελμάτων, της ΒΙΠΕ και δημοτών.

Στην Επιτροπή έγινε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης που επέφερε στην αγορά η πανδημία του covid-19, αναλύθηκαν οι δράσεις του Δήμου Λαμιέων αναφορικά με τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών και οι προτάσεις για τη στήριξη του κόσμου της αγοράς και έγινα ομόφωνα αποδεκτή η ημερήσια διάταξη που περιελάμβανε προτάσεις-γνώμες της επιτροπής για τα ακόλουθα θέματα :

  1. Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
  2. Πρόταση προς το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ για μείωση λογαριασμών
  3. Πρόταση για εκπτώσεις σε περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής προς το Δήμο υποχρεώσεων παλαιοτέρων ετών
  4. Συνεργασία με το ΕΒΕ για τη λειτουργία δικτύων επικοινωνίας(ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση)για την πληροφόρηση και υποβολή ερωτημάτων επί θεμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις.
  5. Περιστολή της αφισορύπανσης και των graffiti
  6. Δράση συγκέντρωσης και ανταλλαγής αντικειμένων-Παιχνιδιών «Μην το πετάς, χάρισέ το!».

Επί των ανωτέρω ο Δήμαρχος Λαμιέων ενημέρωσε για τις ήδη αναληφθείσες πρωτοβουλίες όπως η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος απαλλαγής τελών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την προετοιμασία των απαραίτητων ενεργειών και εισηγήσεων στα αρμόδια συλλογικά όργανα και υπηρεσίες του Δήμου.

 

Τα παρόντα μέλη :

 Φώσκολος  Παναγιώτης

 Παπανικολάου Γεώργιος

 Καραγεώργος Κωνσταντίνος

Μπράζας Ελευθέριος

Λιάπη Βαγγελίτσα

Τσιαγκούδη Βασιλική

Πρέζα Ελισσάβετ

Προηγούμενο άρθρο Προτάσεις Γ. Κοτρωνιά για τα επισιτιστικά επαγγέλματα
Επόμενο άρθρο 42 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στη Στερεά Ελλάδα