Ειδήσεις

20 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λίμνη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας & Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του τελωνειακού κώδικα.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πραγματοποίηση νομότυπης έρευνας στην οικία του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, (148) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (50) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό.

Ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα σπρέι πιπεριού.

Πέντε (5) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας και ειδικότερα τρεις από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας από αστυνομικούς Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες κάνναβης και δισκίο φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Πέντε (5) αλλοδαποί σε περιοχές της Θήβας, Άμφισσας, Στυλίδας, Ομβριακής Δομοκού και Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Άμφισσας, των Αστυνομικών Τμημάτων Στυλίδας & Δομοκού, καθώς και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Αλλοδαπός στη Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου. Επιπλέον στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Ημεδαπή στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.

Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων
Επόμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας στο Γηροκομείο Στυλίδος