Ειδήσεις

20 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί στη Θήβα, στη Λαμία και στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & Φθιώτιδας, καθώς και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον ο συλληφθείς στη Θήβα κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, μία ημεδαπή στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Επτά (7) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

  • ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, καθώς και της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας αντίστοιχα,
  • δύο ημεδαποί σε περιοχές της Ιστιαία και της Καρύστου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου αντίστοιχα,
  • ένας αλλοδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας αντίστοιχα,

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στον Αχινό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπή στην Αταλάντη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για απείθεια και εξύβριση.

Ημεδαπός στον Ορχομενό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ημεδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρ. Σταϊκούρα προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων