Ειδήσεις

21 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή Ζάρακες Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, κατηγορούμενοι για κλοπή από οικία 89χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα χθες το πρωί, οι δύο συλληφθέντες κατάφεραν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να εισέλθουν στην οικία του ηλικιωμένου και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των (470) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στη κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, με το οποίο διατασσόταν η σύλληψή του για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (12) μηνών και χρηματική ποινή (150) ευρώ, για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν (24) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • ημεδαπός στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας,
  • ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας,
  • ημεδαπός στην Αράχωβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας,
  • αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
  • ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας,
  • αλλοδαπός στη Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, καθώς και
  • ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.

Αλλοδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στα Λουκίσια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, καθώς και ένας στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παρεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παρεμπορίου.

Τέλος, έξι (6) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας και ειδικότερα τέσσερις από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και δύο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Η κατάργηση υποθηκοφυλακείων της Στερεάς θα απασχολήσει και το Δ.Σ. της ΠΕΔ
Επόμενο άρθρο Δενδρύλλια κάνναβης και φυσίγγια όπλου στην οικία 49χρονου από την Αταλάντη