Ειδήσεις

23 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για διάπραξη κλοπών από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τρία (3) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, μία ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και ένας ημεδαπός στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ο οποίος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες κάνναβης, δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, (5) φυσίγγια και (5) κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για κλοπή.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε Βοιωτίας, καθώς και ένας στην περιοχή Χρισσό Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • Τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας, καθώς και των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα.
  • Ημεδαπός στο Μαντούδι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
  • Αλλοδαπός στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.
  • Αλλοδαπός στη Ριτσώνα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.
  • Ημεδαπός στα Λουτρά Υπάτης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης.
  • Ημεδαπός στο Κυπαρίσσι Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.
  • Ημεδαπός στην περιοχή Παύλος Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.
  • Αλλοδαπός στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Τρεις (3) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παρεμπόριο.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Την 1η Οκτωβρίου η εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία στη Στυλίδα
Επόμενο άρθρο Ο Καραστάθης Πέτρος Διευθυντής στο Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας