Ειδήσεις

25 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το διήμερο (31-10/01-11-2016), είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για κλοπή από υποκαταστήματα αλυσίδας super market της περιοχής. Κατασχέθηκαν καλλυντικά αξίας (223) περίπου ευρώ.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για κλοπή – διάρρηξη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Εννέα (9) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

  • (3) σε περιοχές της Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
  • (2) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
  • (3) σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Λιβαδειάς), καθώς και
  • (1) στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα δύο (2) αλλοδαποί στο Καρπενήσι και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, καθώς και ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον, ο αλλοδαπός στη Σπερχειάδα κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ημεδαπός σε περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (571) γραμμαρίων.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα Βοιωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και δύο στην ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού Εύβοιας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • (2) αλλοδαποί και (1) ημεδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
  • (1) αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας και (1) ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς των Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας και Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις στο Δήμους της Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει ο Χρ. Σταϊκούρας
Επόμενο άρθρο 1.262.753,32 € στο Δήμο Λαμιέων για τα προνοιακά επιδόματα