Ειδήσεις

31 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα ένα (31) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία και στο Καραβόμυλο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, (82,4) γραμμάρια μεθαδόνης, καθώς και μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλοδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (1.250) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (72) πακέτα τσιγάρων.

Δύο (2) ημεδαποί επίσης στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς ομοίως της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Δεκατέσσερα (14) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • Τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.
    • Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας αντίστοιχα.
    • Τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Ιστιαίας, της Καρύστου και της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας, Καρύστου & Νέας Αρτάκης αντίστοιχα.
    • Αλλοδαπός στα Λουτρά Αιδηψού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού.
    • Δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς αντίστοιχα.
    • Ημεδαπός στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου.
    • Δύο ημεδαποί στη Λαμία και στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παρεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παρεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσία Κουρουμπλή η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ
Επόμενο άρθρο Ε65: Μία ανάσα πριν το ΕΣΠΑ το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα