33 συλλήψεις σε ένα 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένου στην ευρύτερη περιοχή.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και δύο σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Θήβα και στις Ερυθρές Αττικής αντίστοιχα, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες αδασμολόγητου καπνού συνολικού βάρους (1.330) γραμμαρίων.

Επιπλέον σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ ομοίως στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στον Ορχομενό Βοιωτίας και ένας στις Ερυθρές Αττικής, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών αντίστοιχα, ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, δύο στο Ακραίφνιο Βοιωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ένας αλλοδαπός στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας & της Φθιώτιδας, με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • τρεις ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
  • ένας ημεδαπός στο Βασιλικό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,
  • ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας (Νέα Αρτάκη – Ιστιαία), από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας,
  • τρεις ημεδαποί στη Στυλίδα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας και
  • ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*