Ειδήσεις

4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας


Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν τον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας .

Η τελετή απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη μέσω της εκπαίδευσης, της έννοιας της επιχειρηματικότητας.

Καλέσαμε τους μαθητές να οραματιστούν, να σκεφθούν και να δημιουργήσουν δική τους καινοτόμο επιχείρηση.

Επιδίωξή μας είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας. Να τους δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες τους, μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

Προς αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε και υλοποιούμε δράσεις, που θα συμβάλλουν στην απόκτηση πρακτικών γνώσεων και εμπειρίας από τους μαθητές για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διάχυση των επιχειρηματικών ιδεών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικών με την επιχειρηματικότητα, καθώς και στοχευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Άμεσοι στόχοι αυτών των δράσεων είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο 4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας γίνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 – 18:15 Προσέλευση

18:15 – 19:00 Χαιρετισμοί

19:00 – 20:30: Απονομές βραβεύσεις

20:30: Κλείσιμο εκδήλωσης

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ε. Καραΐσκου για τις άγιες ημέρες του Πάσχα
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ε. Καραΐσκου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Στυλίδος