Ειδήσεις

56 δενδρύλλια κάνναβης σε αγρόκτημα στη Στυλίδα


Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη στις 14-06-2017 το πρωί σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση αγρόκτημα που διατηρεί ο 54χρονος στην ανωτέρω περιοχή, εντός περιφραγμένου χώρου του οποίου καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (56) δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη μετά ριζικού συστήματος, ύψους έως (1,20) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες και μεταλλικά δοχεία. Επίσης κατασχέθηκε ένα λάστιχο ύδρευσης, που χρησιμοποιούσε για το πότισμά τους.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, αλλά και στη κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (375) γραμμαρίων,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και
  • (2) αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη, αναμεμειγμένα με καπνό.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προηγούμενο άρθρο Την Πέμπτη η προβολή της ταινίας «Στοκχόλμη» από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην 82η ΔΕΘ