Ειδήσεις

7-9 Ιουλίου η Στυλίδα θα γεμίσει… «σκαραβαίους


Η «11η Πανελλήνια Συνάντηση Σκαραβαίων & Κλασσικών Οχημάτων» είναι γεγονός. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και παλαιότερη συνάντηση σκαραβαίων στην χώρα μας, που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΕΛΚΑ), με διεθνή αναγνώριση και συμμετοχή κάθε χρόνο πολλών ξένων πληρωμάτων.


Με την περσινή 10η «Πανελλήνια» που διεξήχθη στην Πλάκα Λιτόχωρου με σχεδόν 100 συμμετοχές, έκλεισε ένας κύκλος πετυχημένων εκδηλώσεων, ενώ φέτος η «11η Πανελλήνια Συνάντηση Σκαραβαίων» θα γίνει στα κεντρικά της χώρας μας στην περιοχή της Στυλίδας και στο camping «Interstation» λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου. Το AutoΤρίτη ως χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, θα είναι εκεί με την παρουσία 2 συντακτών του, κατόχων κλασικού σκαραβαίου.


Η μεγάλη απόφαση των διοργανωτών να την μεταφέρουν, είχε πολύ ρίσκο αλλά από ότι μας ενημερώνουν η ανταπόκριση από τον κόσμο, και τις τοπικές αρχές είναι μοναδική. Πιο συγκεκριμένα, τόσο οι άνθρωποι του δήμου της Στυλίδας, όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Απόστολος Γκλέτσος, έδειξαν από την πρώτη στιγμή «ζεστοί» με την ιδέα και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ο δήμαρχος ειδικά, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα σκαθάρια και τα κλασσικά οχήματα, και ζήτησε και… βόλτα!


Η «Ανανεωμένη Πανελλήνια» περιλαμβάνει partyγνωριμίας την Παρασκευή στο camping, παιχνίδια και διαγωνισμούς για μικρούς και μεγάλους, φωτογράφηση των «σκαθαριών» αλλά και καλλιστεία των οχημάτων και απονομή στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας, με την βοήθεια των αρχών της πόλης. Στα καλλιστεία μάλιστα θα βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Γκλέτσος, που θα συμμετέχει στην απονομή


Το κάμπινγκ Interstation βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας, περίπου 220 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, σε μια παραλία του Μαλιακού Κόλπου και δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων βρίσκεται η Στυλίδα, ενώ σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βρίσκεται η πόλη της Λαμίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να «τσεκάρετε» τόσο το site της ΕΛΚΑ, όσο και στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος συμμετοχής είναι στα 15 ευρώ ανά όχημα, η εκδήλωση είναι φιλική στα παιδιά, ενώ κάθε μετακίνηση των αυτοκινήτων θα γίνει πάντα σε συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και αμοιβαίου σεβασμού προς τους υπόλοιπους οδηγούς, με στόχο τη γνωριμία μεταξύ των φίλων του κλασικού αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες: elkaclub@hotmail.com
Πληροφορίες κρατήσεων camping: 6984953485

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα 14 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Νέα σύνθεση στο Σωματείο «Μουσείο –Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 194-1950»