Ειδήσεις

Γάμος μέσα στο χιονιά στην Μερκάδα Φθιώτιδας από τον Μητροπολίτη Συμεών


Στο γραφικό και ορεινό χωριό, στην όμορφη Μερκάδα της Δυτικής Φθιώτιδος, σε υψόμετρο 850 μ., στον ορεινό όγκο του  Βελουχίου που συνδέει την Φθιώτιδα με την Ευρυτανία, μέσα στον βαρύ χιονιά της «Μηδείας», μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, για να τελέσει τον πρώτο γάμο της χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, με την συμμετοχή ελαχίστων καλεσμένων, τηρουμένων μάλιστα αυστηρά των υγειονομικών μέτρων του ισχύοντος για την Φθιώτιδα επιδημιολογικού επιπέδου, προκειμένου να  ευλογήσει την χαρά της οικογενείας του «λεβέντη ιερέα του χωριού», όπως τόνισε ο κ. Συμεών, π. Αθανασίου Αλεξίου,  καθότι η νύμφη είναι θυγατέρα του.

          Αψηφώντας την σφοδρή χιονόπτωση,  ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία ετέλεσε στον επίσης χιονισμένο Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, κατάφερε να φτάσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μερκάδος, και ετέλεσε το Μυστήριο του Γάμου.

          Στο τέλος του Μυστηρίου ο κ. Συμεών με ενθουσιασμό τόνισε:

          «Χαίρομαι που η πρώτη μου επίσκεψη στην ορεινή και απομακρυσμένη Μερκάδα γίνεται μέσα στην βαρυχειμωνιά και μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα. Σήμερα στην Μερκάδα δεν ευλογώ απλώς ένα νέο ζευγάρι, που αποφάσισε να ενώσει το είναι του εδώ στο απομακρυσμένο αυτό χωριό της ορεινής υπαίθρου και να ξεκινήσει μέσα από το χιονιά την νέα του ζωή, αλλά ευλογώ για μια ακόμη φορά αυτούς τους ήρωες της υπαίθρου, που μένουν στον τόπο τους και τον κρατούν σε κάθε εποχή και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εύχομαι η αγάπη των παιδιών να είναι λάβα που θα λιώνει όλους τους χιονιάδες της ζωής τους και με τον γάμο τους σήμερα κηρύσσω από εδώ, από την Μερκάδα, την αρχή του τέλους της πανδημίας!! Οι ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί γάμοι, όπως τόνισα και άλλη φορά, θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας και να θυμάστε: ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, θα σκοτώσει όμως τον κορωνοϊό και θα σκοτώνει κάθε ιό ό οποίος θα προσπαθεί να δηλητηριάσει την αγάπη! Και ας γίνονται με λίγους καλεσμένους, όπως σήμερα! Κάντε λοιπόν γάμους και εγώ θα είμαι κοντά σας, για να ευλογώ το μυστήριο της αγάπης και του ερωτά σας!»

Προηγούμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Να εξασφαλιστούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων για τις συνθήκες ψύχους των επόμενων ημερών
Επόμενο άρθρο Διεξαγωγή rapid tests στην Πελασγία