Ειδήσεις

Δήμαρχος Λοκρών: Δεν εφησυχάζουμε με την έξοδο του Δήμου Λοκρών από το «βαθύ κόκκινο»! Συνεχίζουμε να προσέχουμε, να ελεγχόμαστε και να εμβολιαζόμαστε!


Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές με αφορμή την αλλαγή του καθεστώς μέτρων για τη πανδημία στο Δήμο από πολύ υψηλού κινδύνου σε υψηλού κινδύνου δήλωσε:

«Ο Δήμος Λοκρών σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας βγαίνει από το βαθύ κόκκινο, ύστερα από ενάμιση μήνα. Το διάστημα αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη δοκιμασία για όλους μας. Αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες στιγμές και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε πως όλοι μαζί με την τήρηση των μέτρων και την έναρξη των εμβολιασμών στο Δήμο μας θα τα καταφέρναμε. Δυστυχώς οι ανθρώπινες απώλειες ήταν πολλές και ολόκληρη η περιοχή μας συγκλονίστηκε.

Ευχαριστούμε πολύ τους υγειονομικούς, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη που μας παρείχαν.

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Τα κρούσματα στο Δήμο Λοκρών μειώθηκαν, αλλά δεν έχουν μηδενιστεί. Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκαν και νέα κρούσματα σε διαφορετικές μεταξύ τους κοινότητες.

Δεν πρέπει να χάσουμε όσα με προσπάθεια χτίσαμε. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε το υγειονομικό επίπεδο που θέλουμε στον τόπο μας.

Είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου θα διενεργηθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας rapid tests στην Αταλάντη και στην  Μαλεσίνα.

Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης συνεχίζονται με εμβόλια Astra Zeneca και ως το τέλος του μήνα αναμένεται έναρξη μιας γραμμής εμβολιασμού με εμβόλια Pfizer.

Συνεχίζουμε να προσέχουμε, να ελεγχόμαστε και να εμβολιαζόμαστε!»

Προηγούμενο άρθρο Κοπή χόρτων στην Κοινότητα Αυλακίου
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτροδότησης στα όρια του Δήμου Καμένων Βούρλων