Ειδήσεις

Δήμαρχος Στυλίδας: Ας ξεκινήσουμε αυτή τη χρονιά με όραμα και αισιοδοξία!


Αγαπητές μαθήτριες και  μαθητές μας, αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί & Γονείς, σας καλωσορίζουμε στην αφετηρία της  νέας σχολικής χρονιάς.

Μια χρονιά που καλείστε να την υποδεχτείτε με όραμα και αισιοδοξία, με θέληση  για δημιουργία. Μία χρονιά που για αρκετούς μαθητές μας, αποτελεί ορόσημο και τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Αυτή τη νέα σχολική χρονιά, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέους κόσμους, να εξερευνήσετε νέες ιδέες και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το σχολείο μας έναν καλύτερο χώρο. Ας θυμόμαστε όλοι, ότι κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούργιο και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας.

Αγαπητές μας μαθήτριες και μαθητές, το σχολείο και γενικότερα η εκπαίδευση είναι η αστείρευτη πηγή απόκτησης γνώσεων δεξιοτήτων και δημιουργίας, που είναι απαραίτητα για την προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη. Συμβάλλει στην κατανόηση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών, ενισχύοντας τον σεβασμό για τη διαφορετικότητα. Ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και ανάλυση, βοηθώντας μας να παίρνουμε ενημερωμένες αποφάσεις. Θέλω να θυμόσαστε σε όλη την ζωή σας ότι η εκπαίδευση είναι θεμελιακή, για την πρόοδο και την ευημερία όλων μας, καθώς αποτελεί τον πυλώνα ανάπτυξης, μιας δίκαιης και βιώσιμης κοινωνίας.

Σήμερα, οι πρώτες ακτίνες της γνώσης, φωτίζουν καλωσορίζοντας σε μια νέα περίοδο γεμάτη προκλήσεις και ενθουσιασμό, για μάθηση και ανάπτυξη δεσμών φιλίας, τα ¨πρωτάκια μας¨. Τα χαμογελαστά προσωπάκια που διάβηκαν σήμερα για πρώτη φορά τις εισόδους των σχολικών μας μονάδων και διάγουν την υπέρβαση της μετάβασης από την θερμή αγκαλιά των γονιών, σε ένα νέο περιβάλλον, την φιλόξενη αγκαλιά των εκπαιδευτικών μας και της μάθησης. Το ταξίδι στο αύριο ξεκίνησε και εύχομαι  να το απολαύσετε.

Τέλος όλοι μας, γονείς και μαθητές αλλά και ως Δημοτική αρχή, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτική μας  κοινότητα, καθώς σήμερα ξεκινά να ξεδιπλώνεται μια ακόμη φιλόδοξη και γεμάτη προκλήσεις σχολική χρονιά, που απαιτεί αφοσίωση, υπομονή και αγάπη για τους μαθητές. Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, κάθε ημέρα, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, συμβάλλετε στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων μας, τους καθοδηγείτε, τους εμπνέετε και τους προετοιμάζετε για το μέλλον τους. Η δουλειά σας είναι δύσκολη, δεν περιορίζεται μόνο στην μετάδοση γνώσεων, αλλά επεκτείνεται στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων, αξιών και στάσεων ζωής. Οι μαθητές σας, τα παιδιά όλων μας, σας βλέπουν ως πρότυπα, και αυτός ο ρόλος σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Μέσα από την αλληλεπίδρασή σας μαζί τους, καλλιεργείτε τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Σας  εκφράζω τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μου για το απαραίτητο δύσκολο έργο που επιτελείτε καθημερινά.

Σας εύχομαι καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και χαρές! Να είναι αυτή η χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και εκπλήξεις που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε!

Καλή σχολική χρονιά!

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς: Ενημέρωση για κτηματολόγιο – Διαδικασία Δημοσιοποίησης Εκθέσεων
Επόμενο άρθρο Ευχές για καλή σχολική χρονιά και ενημερωτικά φυλλάδια, διένειμαν αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στους γονείς τους, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου