Η Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δηλαδή η προϊσταμένη μας αρχή, ήδη από την περυσινή σχολική χρονιά ξεκίνησε μία συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης της χώρας και την ανάδειξη του έργου τους. Το Σχολείο μας συμμετέχει δυναμικά σε όλες αυτές τις Δράσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πανελλήνια Ημερίδα Ιστορίας και Αρχειονομίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης που έλαβε χώρα με ξεχωριστή
επιτυχία στις 26 Νοεμβρίου 2016 στη Λαμία, επιτυχία που αποτελεί τίτλο τιμής τόσο για το Σχολείο μας όσο και για την πόλη μας.
Πρόσφατα, κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2017, πήραν τη σειρά τους δύο ακόμη Δράσεις, δύο Πανελλήνιοι Διαδικτυακοί Διαγωνισμοί, στα πλαίσια των οποίων μαθητές από όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της χώρας διαγωνίσθηκαν διαδικτυακά στα μαθήματα ειδικότητας (δηλαδή στα μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης που διδάσκονται στα σχολεία μας), καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης στον διαδικτυακό διαγωνισμό γνώσεων επί πέντε Θεματικών Ενοτήτων (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Θετικές Επιστήμες, Ιστορία, Γεωγραφία και Αθλητικά).
Και εδώ το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας είχε δυναμική παρουσία δρέποντας τους καρπούς της συστηματικής προσπάθειας των μαθητών μας υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών της Σχολής μας.
Έτσι, στα μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης ο μαθητής μας Ζερντίτσκι Αλέξανδρος επρώτευσε αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία, 2 ισοψηφώντας με δύο μαθητές άλλων σχολείων, του ΓΕΕΛ – Γυμνασίου Φλώρινας και του ΓΕΕΛ-Γυμνασίου Νεαπόλεως (Θεσσαλονίκη). Αξίζει να επισημανθεί και το γεγονός ότι ο μαθητής μας επαλήθευσε το αρχαιοελληνικόν «νους υγιής εν σώματι υγιεί», εφ’ όσον προ εβδομάδων είχε αποσπάσει δεύτερη θέση στο άθλημα της σφαιροβολίας στους μαθητικούς αθλητικούς αγώνες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος, με μόλις δύο εκατοστά διαφορά από τον πρώτο μαθητή-αθλητή! Και όχι μόνον αυτό: το Σάββατο του Λαζάρου, στο ίδιο άθλημα, απέσπασε αργυρό μετάλλιο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στη Λάρισα υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι το Σχολείο μας αναδείχθηκε πρώτο σε όλη τη χώρα ως προς το ποσοστό των μαθητών του οι οποίοι προκρίθηκαν
στην τελική φάση του διαγωνισμού. Το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 85,7%!
Οι μαθητές μας, που μας έκαναν υπερήφανους και αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την προσπάθειά τους και τις καλές θέσεις που κατέκτησαν, είναι οι:
- Ζερντίτσκι Αλέξανδρος, Γ ́ Γυμνασίου, ποσοστό επιτυχίας: 100%
- Βινιόλλης Απόστολος, Α ́ Λυκείου, ποσοστό επιτυχίας: 97%
- Παγούρας Ιωάννης, Α ́ Λυκείου, ποσοστό επιτυχίας: 74%
- Νίκα Επαμεινώνδας, Β ́ Λυκείου, ποσοστό επιτυχίας: 84%
- Ελ Ζαχέντ Εμμανουήλ, Β ́ Λυκείου, ποσοστό επιτυχίας: 77%
Επίσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους διδάσκοντες τα μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας π. Χρυσόστομο Τσουκαλαδέλη, θεολόγο, κ. Αλεξάνδρα Κατσούλη, θεολόγο, καθώς και στην κ. Πηνελόπη Κακλή, Πληροφορικής, υπεύθυνη του διαγωνισμού.
Στον διαγωνισμό γνώσεων επί πέντε θεματικών ενοτήτων, το Σχολείο μας κατέκτησε την πρώτη θέση στον α ́ όμιλο των διαγωνιζομένων σχολείων (ΓΕΕΛ – Γυμνάσια Λαμίας, Νεαπόλεως, Ξάνθης και Πατμιάδος). Στην τελική φάση της διαδικασίας, το Σχολείο μας διαγωνίσθηκε με την αναδειχθείσα στην πρώτη θέση του β ́ ομίλου, Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή της Αθήνας. Τελικά αποτελέσματα; Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας κέρδισε την δεύτερη θέση 3 μεταξύ των Εκκλησιαστικών Σχολείων της χώρας, έχοντας ένα βαθμό διαφορά από την πρωτεύσασα Ριζάρειο Σχολή.
Οι μαθητές μας, που μας έκαναν υπερήφανους και αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την προσπάθειά τους και τις καλές θέσεις που απέσπασαν, είναι οι:
- Παναγιωτόπουλος Ταξιάρχης, Β ́ Γυμνασίου
- Βινιόλλη Απόστολος – Δημήτριος, Α ́ Λυκείου
- Παγούρας Ιωάννης, Α ́ Λυκείου
- Βλαχόπουλος Αλέξανδρος, Β ́ Λυκείου Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους διδάσκοντες τα μαθήματα των πέντε θεματικών ενοτήτων εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, καθώς και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού κ. Κουτσαύτη Γεώργιο, Φυσικής Αγωγής και κ. Κακλή Πηνελόπη, Πληροφορικής.
Ευχόμαστε, τα παιδιά μας να παλεύουν με θάρρος, αποφασιστικότητα και ήθος για προκοπή στα μαθήματά τους και στη ζωή τους, δίνοντάς μας πάντοτε τέτοιες χαρές!