Ειδήσεις

Εκδηλώσεις εορτασμού για τα «Διάκεια 2018»


Εκδηλώσεις εορτασμού της τοπικής εορτής «Διάκεια», σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου, θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Στο πλαίσιο του εορτασμού η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνουν συναυλία με δημοτικά παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία Αθανασίου Διάκου.

Συμμετέχουν η Αρετή Κετιμέ, η Αγνή Καλουμένου, ο Ανδρέας Λάφης, η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Έμμετρον και το Λύκειο ΕλληνίδωνΛαμίας.Θα προηγηθεί θεατρικό δρώμενο που έχουν ετοιμάσει μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται την Κυριακή 22 Απριλίου,μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας, με την τέλεση στις 10.30 π.μ. επιμνημόσυνης δέησης και ομιλίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (επί της οδού Καλύβα Μπακογιάννη) και την κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα στην ομώνυμη πλατεία.

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που απειλούν τη φυστικιά
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Στυλίδας