Με συνέπεια υλοποιεί το πρόγραμμα της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, και την οργανωμένη προβολή των προϊόντων της σε αγορές του εξωτερικού, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Με 15 δυναμικές επιχειρήσεις, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου.
Το μοναδικό κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας, η περίφημη κονσερβολιά Αμφίσσης και Στυλίδας, βιολογικοί οίνοι και χυμοί, προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας, όπως μέλι και στέβια, ξεχωριστά γαλακτοκομικά προϊόντα , εκλεκτές ζύμες και άλλα κατεψυγμένα προϊόντα, καθώς και η ξεχωριστή σε γεύση μπύρα της Αταλάντης, παρουσιάζονται μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Γερμανία, και διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει στα ράφια των ξένων αγορών.
Η Περιφέρεια οργανώνει και στηρίζει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας στο εθνικό περίπτερο, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή τους, και μέσω παράλληλων δράσεων προωθεί την τοπική της γαστρονομία. Το επιμελητήριο της Φθιώτιδας και το επιμελητήριο της Βοιωτίας υποστηρίζουν επίσης τη συγκεκριμένη δράση της Περιφέρειας.
Την έκθεση επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμης Χειμάρας και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, όπου βρέθηκαν στο πλευρό των επιχειρήσεων και παράλληλα πραγματοποίησαν επαφές με ξένα δίκτυα πωλήσεων, επιμελητήρια και εμπορικές οργανώσεις άλλων χώρων, με στόχο την ενίσχυση της δικτύωση τους, αλλά και την προώθηση της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.