Ειδήσεις

Κάλεσμα – διαμαρτυρία κατοίκων Ν. Μαγνησίας Λαμίας


Κάλεσμα  – Διαμαρτυρία.

THN ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Αυγούστου στις 8: 00 μμ  στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας Λαμίας,συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για δηλώσουμε την Αντίθεση μας στην τοποθέτηση της κεραίας, εντός του Οικιστικού Ιστού της συνοικίας μας.

Αγαπητοί συγκάτοικοι της συνοικίας μας,

φίλες και φίλοι

Στην συνοικία μας,την Νέα Μαγνησία, πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας, επί της οδού Εφέσου αρ.5.

Η τοποθέτηση της κεραίας δεν συνάδει με την οικιστική ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας και επηρεάζει άμεσα την υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας.

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχει αναλυθεί εκτενώς σε επιστημονικές μελέτες, και οι επιπτώσεις της υγείας είναι ένα θέμα που πρέπει να προκαλεί έντονες ανησυχίες σε όλους μας.

 Ορισμένες από τις πιθανές επιπτώσεις της  υγείας, σύμφωνα με έρευνες, περιλαμβάνουν:

Καρκίνος:Παρόλο που πολλές μελέτες δεν έχουν καταλήξει σε σαφή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας και του καρκίνου, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο για ορισμένα είδη καρκίνου, όπως το γλοίωμα ή  καρκίνο του παγκρέατος.

Διαταραχές Ύπνου και Άγχος:Υπάρχουν αναφορές ότι η έκθεση σε ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου και να συμβάλλει σε συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές.

Οι περισσότερες διεθνείς οργανώσεις, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναγνωρίζουν ότι οι έρευνες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας στην υγεία συνεχίζονται και ότι οι τρέχουσες αποδείξεις δεν είναι επαρκείς για να καθοριστούν σαφείς κίνδυνοι για την υγεία σε επίπεδα έκθεσης των κατοίκων κοντά σε κεραίες. Ωστόσο, προτείνεται να τηρούνται προληπτικά μέτρα, όπως η διατήρηση αποστάσεων και η ελαχιστοποίηση της έκθεσης όπου είναι εφικτό.

  • Απαιτούμε και επιδιώκουμε όλα τα παιδιά και τα εγγόνια μας,να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον
  • Λέμε ΟΧΙσε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της συνοικίας μας και την απαξίωση των περιουσιών μας, προσφεύγοντας σε νομικές ενέργειες, με την συμμετοχή όλων των κατοίκων.
  • Κάποιοι παίζουν με την υγεία όλων μας,η υγεία των παιδιών μας είναι στα χέρια μας,

θα τους αφήσουμε;

Αγαπητέ συγκάτοικε της συνοικίας μας

Η συμμετοχή σου είναι σημαντική!

Μόνο Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα υγιές περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καλέστε τους γείτονές σας, τις οικογένειές σας και όποιον άλλο πιστεύει πως η συλλογική μας φωνή μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Ας ενωθούμε να θωρακίσουμε τον τόπο μας!

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Χορευτικού του Δήμου Λοκρών στα «Κανάρεια 2024» στην Ερέτρια
Επόμενο άρθρο Παρατείνεται η προθεσμία για τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 700 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων και τρόλεϊ