Ειδήσεις

Στο πλάι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, υπερασπιζόμαστε την δουλειά τους! Δεν εγκαταλείπουμε την περιουσία του ελληνικού λαού


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί συστηματικά από την στιγμή που εκλέχτηκε να εκποιήσει την ΛΑΡΚΟ και να την μεταβιβάσει σε ιδιώτη!

Μια επιχείρηση που έχει «προίκα» τα ελληνικά αποθέματά νικελίου θα έπρεπε να βρίσκεται στην προμετωπίδα ανασυγκρότησης του τόπου. Αποτελώντας το 90% των αποθεμάτων της Ε.Ε., το νικέλιο έχει ατελείωτες εφαρμογές: από απλά καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα μέχρι σύνθετα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή!

Κι όμως, η Νέα Δημοκρατία συνέχισε την πορεία απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ που ακολούθησαν με αντίστοιχη συνέπεια οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν. Ποτέ δεν έγιναν κρατικές επενδύσεις ώστε να αναπτύξει η επιχείρηση μεταποιημένα προϊόντα και την «καταδίκασαν» σε μόνιμο παραγωγό πρώτης ύλης. Ακόμα κι έτσι όμως, σε ανεπεξέργαστη μορφή, σήμερα που οι διεθνείς συνθήκες έχουν εκτοξεύσει την τιμή του νικελίου, η ΛΑΡΚΟ όχι απλά θα μπορούσε να εξοφλήσει τα χρέη που της φόρτωσαν, αλλά να είναι και κερδοφόρα.

Και τώρα, έχουν βαλθεί να ξεπουλήσουν την ΛΑΡΚΟ χωρίς τα «βάρη» που την συνοδεύουν – κι όπου βάρη για την ΝΔ είναι πάντα οι εργαζόμενοι! Όμως οι πολύμηνοι αγώνες έχουν υψώσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην κυβέρνηση και τα σχέδια της. Μόλις την Τρίτη, κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια παρεμποδίζοντας την εκδίωξη και απόλυση τους από την ΛΑΡΚΟ.

Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε κινηθεί «προληπτικά» από την προηγούμενη μέρα, με τροπολογία που επιτάχυνε την διάλυση της ΛΑΡΚΟ: όχι μόνο απόλυση των εργαζομένων αλλά και εκποίηση όλου του εξοπλισμού της επιχείρησης.

Η Λαϊκή Ενότητα – ΑΑ στηρίζει αδιαπραγμάτευτα τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά και τον τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν ενάντια στην ερήμωση! Παίρνουμε θέση μάχης στο πλευρό τους, την Πέμπτη 20/6, 12.00 με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, που στηρίζουν με στάσεις εργασίας η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, αλλά και τις δράσεις και στάσεις εργασίας που θα λάβουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πρέπει να διασφαλιστούν και να συνεχίσουν την δουλειά τους με νέες συμβάσεις! Παράλληλα, δεν πρέπει να σβήσει και να εγκαταλειφθεί η διεκδίκηση να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ περιουσία του ελληνικού λαού!

Προηγούμενο άρθρο Ο ιστορικός «Γλαύκος» στο Πολεμικό Μουσείο – Παράρτημα Χαλκίδας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Φθιώτιδας, για παραβάσεις νομοθεσιών περί ναρκωτικών και όπλων