Ειδήσεις

Συνεργασία του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Φοιτητών Φυσικής


Ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία και η Διεθνής Ομοσπονδία Φοιτητών Φυσικής (InternationalAssociationofPhysicsStudents {iaps}) με έδρα την Mulhouse, Γαλλία ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας τους.

Μετά από συναντήσεις εργασίας διάρκειας άνω των τριών μηνών, μεταξύ του Προέδρουτου Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βαρελογιάννη Σωκράτη και του Προέδρου της {iaps} DuarteGraça, ορίστηκε το ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας.

Η ομόφωνη επικύρωση του Συμφώνου από το Σύνολο των Μελών και των 118 Τοπικών και  Εθνικών Επιτροπών της {iaps}, προβλέπει τη κοινή λειτουργία της Επιτροπής {iaps} LCLamiaUTHCentralGreece με έδρα την πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία.

Η {iaps} LCLamiaUTHCentralGreeceως όργανο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της Φυσικής, στοχεύει στη ποιοτική μεταφορά επιστημονικής τεχνογνωσίας, την εμβάθυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των νέων επιστημόνων, ενώ έμπρακτα, προσφέρει πρόσβαση στην φοιτητική και τοπική κοινότητα σε πλήθος διεθνών προγραμμάτων όπως τα IAPS2Cern, ICPS, PLANCKSκαι FERMIσε συνεργασία με τους πλέον αναγνωρίσιμους φορείς: CERN, το InstituteofPhysics, τη IUPAPκαι την EuropeanPhysicalAssociation.

Όντας η πρώτη συνεργασία της {iaps} στην Ελλάδα, δρομολογείται άμεσα ο σχεδιασμός συνδιοργάνωσης εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων στην Στερεά Ελλάδα, εντός του επετειακού έτους 2021.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η διεθνής κινητικότητα των φοιτητών Φυσικής, επιτρέποντας άμεσα στα μέλη μας να αλληλεπιδράσουν ποιοτικά με τις αντίστοιχες κοινότητες του εξωτερικού, αναπτύσσοντας τόσο τις βάσεις μελλοντικών συνεργασιών όσο και προβάλλοντας το έργο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον AfonsoAvila, για την πολύτιμη συμβολή του στην επίτευξη της συνεργασίας και ιδιαίτερα για την αξιολόγησή μας ως «υποδειγματικό σωματείο» κατά την εισήγησή του στη ΓΣ της {iaps}.

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη απόφαση για τις απαλλοτριώσεις στα Καμένα Βούρλα
Επόμενο άρθρο Ομιλία Γεώργιου Κοτρωνιά στο Σχέδιο Νόμου για την Προσβασιμότητα