Ειδήσεις

Ανακοίνωση – καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας


Ο Επιχειρηματίας που διαχειρίζεται την ανακύκλωση στο Δήμο Λαμίας χθες προχώρησε σε 3 απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του.

Σε μια περίοδο που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε λαϊκής οικογένειας, το να μπορεί ένας επιχειρηματίας να στερεί την δουλεία από νέους ανθρώπους είναι  έκφραση  κοινωνικής αδικίας.

Την κοινωνική αδικία επιβάλλουν οι νόμοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει τους εργοδότες ασύδοτους να παίζουν με τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε τις απολύσεις και ζητάμε την ανάκληση τους, αναδείχνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες του Δήμου Λαμίας που έχει παραδώσει την ανακύκλωση στα χέρια ιδιωτών.

Η ανακύκλωση και η διαλογή των απορριμμάτων στον τόπο παραγωγής τους είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου και πρέπει να υλοποιείται από καλά στελεχωμένη και εξοπλισμένη Δημοτική Υπηρεσία.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν Γραμματέας

Αλεξόπουλος Αλέξης                   Οικονόμου Γιώργος

Προηγούμενο άρθρο 6 συλλήψεις σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Ευρυτανία για κατοχή ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη της Διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ Στερεάς Ελλάδας στον Σεβασμιώτατο