Ειδήσεις

Αναφορά Γ. Κοτρωνιά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις κατεστραμμένες από τον Ιανό αγροτικές εκτάσεις


O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με Αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη καθώς και με επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αν. Λυκουρέντζο κοινοποίησε  το Υπόμνημα ιστορικού και αιτημάτων ιδιοκτητών και καλλιεργητών της Κοινότητας Στύρφακας, που αφορά τις κατεστραμμένες από τον «ΙΑΝΟ» αγροτικές εκτάσεις και παραγωγή .  

       Στην Αναφορά και επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει :

“…..Είναι γνωστό ότι,   η περιοχή Λιανοκλαδίου – Στύρφακας του Δήμου Λαμιέων είναι η κατεξοχήν πληγείσα από την θεομηνία του «Ιανού» στην Φθιώτιδα.
     Ιδίοις όμμασι έχω διαπιστώσει, πέρα από τις βιβλικές καταστροφές στην γεωργική παραγωγή, το «μπάζωμα» των χωραφιών, τα οποία πλέον δεν έχουν επιφάνεια καλλιεργήσιμη αλλά επιφάνεια γεμάτη με φερτά υλικά.
     Τούτο δημιουργεί μία πρόσθετη υποχρέωση να ενσκύψουμε στα ζητήματα, στα οποία αναφέρεται το υπόμνημα των ιδιοκτητών και καλλιεργητών της κοινότητας Στύρφακας και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις, γιατί εδώ δεν πρόκειται για αποκατάσταση μόνο ζημιών, αλλά πρόκειται για ανασύσταση της καλλιεργήσιμης γης.
     Η περιοχή υπέστη αυτό το «μπάζωμα» το οποίο αλλοίωσε την παραγωγική επιφάνεια του χώματος των χωραφιών, εξ´ αιτίας της κατάρρευσης των φραγμάτων της περιοχής αλλά και από τις επεμβάσεις με τεχνικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ και του Ε65 που μετέβαλαν τις γεωλογικές και υδραυλικές συνθήκες της φυσικής απορροής των νερών.
    Απαιτείται να γίνει αντιμετώπιση της πραγματικής κατάστασης με πλήρη κοστολόγηση και αποζημίωση, στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
     Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλαν οι παραγωγοί της περιοχής Στύρφακας-Λιανοκλαδίου στην οποία φαίνεται η αγωνία τους για το μέλλον τους το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο ως θεσμικοί παράγοντες να στηρίξουμε»
.

Προηγούμενο άρθρο «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη»: Ι. Μ. Φθιώτιδος, «Αποστολή» και «Μασούτης» διένειμαν 1536 γεύματα στη Δυτική Φθιώτιδα
Επόμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Κάλεσμα για αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου