Ειδήσεις

Αναφορά Γ. Κοτρωνιά στο Υπουργείο Υγείας για προτεραιότητα στον εμβολιασμό και των Οδοντιάτρων


O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με Αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ζητά να συμπεριληφθούν οι οδοντίατροι στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υγειονομικών της χώρας.  

       Στην Αναφορά του ο βουλευτής αναφέρει :

«…..  Κύριε Υπουργέ ,

     Είναι γνωστό ότι όλοι οι υγειονομικοί της χώρας είτε ανήκουν στο δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό, έδωσαν και δίνουν όλοι μαζί τη μάχη κατά του Covid-19 .

     Μετά την ανταπόκριση σας και την διόρθωση της αβλεψίας για τον εμβολιασμό των ιδιωτών ιατρών, φαίνεται να υπάρχει μία νέα αστοχία προγραμματισμού, αφού σύμφωνα με την αναφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας οι ιδιώτες οδοντίατροι δεν συμπεριλαμβάνονται στον Προγραμματισμό για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υγειονομικών της χώρας.

     Οι οδοντίατροι, συνέχισαν όλο αυτό το διάστημα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και μάλιστα με συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς, αφού είναι γνωστή η πολύωρη και στενή επαφή τους με ασθενείς, οι οποίοι μπορεί να είναι πιθανοί φορείς του κορονοϊού και θεωρώ ηθικά επιβεβλημένο και δίκαιο αλλά πάνω απ´ όλα, επιτασσόμενο από την κοινή λογική, να συμπεριληφθούν στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υγειονομικών.
     Σας επισυνάπτω και τις δύο επιστολές το οδοντιατρικού συλλόγου Φθιώτιδας και του Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συλλόγου και σας παρακαλώ να αποκαταστήσετε άμεσα την αβλεψία αυτή, γιατί δημιουργούμε προβλήματα σε ομάδες της κοινωνίας, σε επιστήμονες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά του κορονοϊού
».

Προηγούμενο άρθρο Δεξαμενή νερού στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Η καρδιακή ένωση θεραπεύει την κοινωνική απομόνωση και την σωματική αποστασιοποίηση»