Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας έχοντας υπόψη :
- Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.2696/99 «Περί Κ.Ο.Κ..» όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 48 του Ν.4313/2014.
- Το υπ’ αριθ. 8070/2916 από 08-04-2025 έγγραφο του Δήμου Μακρακώμης.
- Το υπ’ αριθ. 8135/25/779333 από 09/04/2025 έγγραφο του Α.Τ. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρις της Τ.Κ. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ την Μ. Παρασκευή 18-04- 2025.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Ά ρ θ ρ ο 1°
α) Απαγορεύουμε τη στάση, στάθμευση και κυκλοφορία παντός οχήματος από την 16.00 ώρα της Μ. Πέμπτης 17-04-2025 έως την 19:00 ώρα της Μ. Παρασκευής 18-04-2025, λόγω τέλεσης εμποροπανήγυρις στη Σπερχειάδα στις παρακάτω οδούς και συγκεκριμένα:
Εντός της πόλεως της Σπερχειάδας και επί της κεντρικής οδού Λεωφόρου Ν. Κρίκου (από την κεντρική πλατεία Αθανασίου Ακρίδα μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου).
Στις οδούς περιμετρικά της κεντρικής πλατείας Σπερχειάδας (πλατεία Αθανασίου Ακρίδα).
Στην οδό Γρηγορίου Μπαλτσάκη ( από Πλ. Αθαν. Ακρίδα μέχρι το παλαιό Δημαρχείο).
Στην οδό Αφών Πάππα (από Πλ. Αθαν. Ακρίδα μέχρι την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως).
β) Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, η εξυπηρέτηση των οδηγών θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς, με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης και προσωπικού, με ευθύνη του Δήμου ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.
Ά ρ θ ρ ο 2 °
α) Οι παραβάτες της παρούσας, η οποία ισχύει μόνο για το αναγραφόμενο σ΄αυτή χρονικό διάστημα, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν. 2696/99 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 48 του Ν.4313/2014.
β) Η εκτέλεση της παρούσας ανατίθεται στο Α.Τ. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ, ο Διοικητής του οποίου εφόσον κρίνει ότι οι λόγοι εφαρμογής της αρθούν νωρίτερα, ενεργήσει για την αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.
γ) Μερίμνη του Α.Τ. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ και σε άμεση συνεργασία με τον οικείο Δήμο, γίνει έγκαιρα η απαραίτητη – κατάλληλη σήμανση.