Ειδήσεις

Αποκριάτικη χοροεσπερίδα και άναμμα φωτιάς στο Δίβρι


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 γιορτάσαμε οι Διβριώτες τις Απόκριες στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο διασκέδασης “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ”. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών ευχαριστεί τα τουλάχιστον οχτακόσια άτομα που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ζητούμε συγγνώμη από τα επίσης πολλά σε αριθμό που δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε λόγω έλλειψης χώρου.

Ξεκινώντας τη βραδιά η πρόεδρος κα Δήμητρα Τσεκούρα καλωσόρισε τον κόσμο και τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Στη συνέχεια τιμήθηκαν δυο άνθρωποι που αγάπησαν τον σύλλογο και την ομάδα του χωριού, που αφιέρωσαν άπλετο χρόνο της ζωής τους υπηρετώντας και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, δυο φίλοι, συγχωριανοί, συντοπίτες, Αδελφοί, που πρόωρα δυστυχώς έφυγαν από κοντά μας αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον σύλλογο και την ομάδα, μα προπάντων στην καρδιά μας… Τιμήθηκαν μέσα σε φορτισμένο κλίμα από συγκίνηση και αναμνήσεις ο Βασίλης Δρούγας και ο Βασίλης Μπαμπουκλής. Ελάχιστος φόρος τιμής σε δυο μεγαλόψυχους συνεργάτες..!

Έπειτα, τα χορευτικά μας τμήματα ξεκίνησαν με παραδοσιακούς χορούς και τη σκυτάλη πήραν οι μουσικοί μας – Γωγώ Τσαμπά, Σταύρος Τσαλάγκας, Παναγιώτης Πετεινός και Γιάννης Γκορίτσας – που έπαιξαν δημοτική μουσική μέχρι τις 7.00 το πρωί διασκεδάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο. Τη χοροεσπερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για το φετινό παραδοσιακό Άναμμα Φωτιάς στην πλατεία του χωριού. Αφού ανάψαμε τη φωτιά μέσα στο ψιλόβροχο, οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες του χωριού τραγούδησαν παλιά τραγούδια της παράδοσης που άκουσαν και έμαθαν από μικρά κορίτσια. Το έθιμο καλούσε όλους να χορέψουν γύρω από την αναμμένη φωτιά, που ενώ τραγουδούσαν, εκείνη “κατάκαιγε” οποιοδήποτε «κακό πνεύμα», ώστε από την επόμενη μέρα, την Καθαρά Δευτέρα, να βρεθούν όλοι έτοιμοι για την πορεία “Πνευματικής Κάθαρσης” της Σαρακοστής, ολοκληρώνοντας την πορεία αυτή με εξομολόγηση και Θεία Ευχαριστία μετά την Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου. Πτώση – Αμαρτία – Πορεία Ανάβασης – Κάθαρση… Η ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας αγγίζει στο έπακρο το μεγαλείο του Πνεύματος και της ανθρώπινης Ψυχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στο μαγαζί του χωριού με πολύ κέφι, χορό και μουσική. Το κρασί και το ψητό κρέας ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Διβριωτών προς όλους τους παρευρισκόμενους για να ευχαριστήσει στο ελάχιστο όλο τον κόσμο που σε κάθε εκδήλωση στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης του. Μαζί μας γλέντησαν και παρευρισκόμενοι αντιδήμαρχοι κ. Θανάσης Κορέντζελος και κ. Γιώργος Λάμπρου.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή!

 

 

Για το  Δ. Σ. του Συλλόγου

         Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δήμητρα Τσεκούρα-Μυλωνά               Νίκος Ηλιόπουλος

Προηγούμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Κόβουν και ράβουν με κοινό παρονομαστή την αντιλαϊκή πολιτική
Επόμενο άρθρο 3η ομιλία για τις «Αγιασμένες μορφές της εποχής μας»