Ειδήσεις

Απολογισμός 35ης διάθεσης προϊόντων του Κάστρου Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας


Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 17 Ιουνίου την 35η απευθείας διάθεση προϊόντων με τυρί, ρύζι, κρεμμύδια, σκόρδα, μέλι και φυσικά καθαριστικά του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟΜΕ. Όλα άριστα ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες».

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 17/6/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες φαίνονται στη Λίστα αξιολόγησης για 17/6/2017, με απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.

Συνεχίσαμε και τις καθιερωμένες συλλογές: φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε επιλογή προσφοράς μέσω της Φόρμας Παραγγελιών ποσοτήτων αξίας 1 ή 2 ευρώ σε όλα τα προϊόντα. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με όσα έδωσαν ως επιπλέον προσφορά οι ίδιοι οι παραγωγοί και μαζί με τα απορρυπαντικά που λάβαμε από τις ανταλλαγές τηγανέλαιου, μοιράστηκαν ήδη στις οικογένειες.

Επίσης, συνεχίσαμε τη συλλογή βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, και μαζί με την πρώτη συλλογή στη διάθεση του Μαΐου κάναμε μια καλή αρχή, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και από την προσφορά βιβλίων που συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και μας παραδόθηκαν από το δημοσιογράφο-συγγραφέα Θωμά Σίδερη στην πρόσφατη εκδήλωση με θέμα την προσφυγική μνήμη. Ήδη έχουμε πάνω από 100 βιβλία και θα ξεκινήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη το φθινόπωρο, συνεχίζοντας και τις συλλογές στις διαθέσεις.

Ευχαριστούμε ξανά όσους στηρίζουν όλες αυτές τις δράσεις, σε κάθε επίπεδο και από κάθε θέση.

Άλλος ένας γεμάτος κύκλος δρώμενων από φθινόπωρο έως καλοκαίρι, έκλεισε με την 35η διάθεση.

Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με εύλογη δυναμική από το ερχόμενο φθινόπωρο, απευθύνουμε και πάλι κάλεσμα για νέους εθελοντές. Πέρα από τη συμμετοχή μας ως αγοραστές, το μέλλον της κίνησης εξαρτάται από την προσφορά εθελοντικής εργασίας. Το «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας» είναι πάντα ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν, όσο μπορούν, από τις ομάδες προβολής και διεξαγωγής των δράσεων έως τη Συντονιστική Ομάδα στα οργανωτικά.

Επίσης πολύ μεγάλη σημασία έχει η διάδοση της κίνησης από όλους εμάς που συμμετέχουμε σ’ αυτή ως αγοραστές και ως εθελοντές. Να ενημερώνουμε ανθρώπους στο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον, στη γειτονιά μας, στη δουλειά μας, παντού. Παρά τα τόσα χρόνια λειτουργίας, με την πολλή προσπάθεια για την προβολή της, ακόμη έρχεται κόσμος που δεν τη γνώριζε! Και είναι φυσικό, με τόσο λίγα ΜΜΕ να τη στηρίζουν. Θα τη μάθουν πολλοί περισσότεροι, αν τους το πούμε!

Οι δράσεις κατά των νομοθετήσεων για το υπαίθριο εμπόριο δεν θα διακοπούν, αναλόγως και των εξελίξεων, εντός του καλοκαιριού. Τον Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε με την καθιερωμένη συλλογή σχολικών ειδών, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την 36η διάθεση για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η τακτική ανοιχτή Συνέλευση της κίνησης. Ελπίζουμε η συμμετοχή να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε όλους αυτούς τους προγραμματισμούς, μαζί με όλες τις πολύμορφες δράσεις για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Καλό καλοκαίρι!

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει πλήρης και συνεχής ενημέρωση για όλα, εκεί είναι αναρτημένες η Φόρμα Παραγωγού για προσφορές προϊόντων και (στο μενού Εγγραφή) η Φόρμα Εθελοντών. Ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

 

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) – 6947081904 (CU) – 6906981623 (Free2Go)

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Απολογισμός συσκέψεων στους Δήμους της Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο «Καμπανάκι» από τον Μπακογιάννη στην συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας