Ειδήσεις

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρυμνα και στο Καλαπόδι


Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 στη διενέργεια rapid test Covid-19 για τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών στη Λάρυμνα και στο Καλαπόδι

Οι δημότες ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στις δειγματοληψίες. Ειδικότερα, στην Λάρυμνα πραγματοποιήθηκαν 184 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 5 θετικά δείγματα. Τα κρούσματα αφορούν σε αλλοδαπούς που βάσει της ιχνηλάτησης είναι στενές επαφές των εργαζομένων που είχαν βρεθεί θετικοί στη μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών το Σάββατο.

Στο Καλαπόδι πραγματοποιήθηκαν 90 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 το σύνολο των οποίων ήταν αρνητικοί σε Covid-19.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, ο οποίος συμμετείχε στη δειγματοληψία στο Καλαπόδι, ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψίας, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το δραστικό περιορισμό των νέων μολύνσεων στο Δήμο Λοκρών και επιτρέπουν την αισιοδοξία για το μέλλον.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 6 Απριλίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας 30 δράσεις, με λήψη 5.828 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 29,7% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 201 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,4%).

Προηγούμενο άρθρο 1ος Κύκλος Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτροδότησης στα όρια του Δήμου Καμένων Βούρλων 8 & 9/4/2021