Ειδήσεις

Από την Πέμπτη 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Ξεκινά στο Δήμο Λαμιέων την Πέμπτη 14 Ιουλίου η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης κατόπιν της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε πρόσφατα.

Το πρόγραμμα μπορεί να συνδυάζει:

  1. την εισοδηματική ενίσχυσητης κάθε ωφελούμενης μονάδας,
  2. συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, (δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, παροχή σχολικών γευμάτων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης, ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους, κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης καθώς και κοινωνικό τιμολόγιο του Δήμου.
  3. Δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ακόμα και την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα ή και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

  1. Εισοδηματικά κριτήρια

Το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, τους έξι (6) τελευταίους μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος του εξαμηνιαίου εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το αντίστοιχο εγγυημένο ποσό. Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Προηγούμενο άρθρο Άνοιξαν οι κατασκηνώσεις της «Παναγίας Φανερωμένης» στην παραλία Λιβανατών
Επόμενο άρθρο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Στυλίδας