Ειδήσεις

Α. Γκλέτσος: Άλλη μία «εξαγγελία» ολοκλήρωσης έργου μόνο με ξένα κόλλυβα κα εντελώς στον αέρα


Δίκτυα παροχής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προσπάθεια που χρονολογείται από το 2007 και σε καμία περίπτωση από το 2014 και μετά, κ.Μπακογιάννη.

Εδώ και αρκετά χρόνια διέρχεται ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από τον τόπο μας ενώ εξαρχής ήμασταν στο βασικό επενδυτικό σχεδιασμό του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού αερίου. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να ομιλούμε για το πάτημα του κουμπιού έναρξης τροφοδοσίας από όλους, έτσι απλά.

  • Συνυπολογίστηκαν οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής του φυσικού αερίου των τελευταίων χρόνων;
  • Είναι σημαντικά τα κονδύλια δαπάνης εσωτερικής εγκατάστασης για κάθε νοικοκυριό ή επαγγελματία;
  • Θα αποσβέσει ποτέ αυτή τη νέα επένδυση που καλείται να κάνει το κάθε νοικοκυριό;

Ερωτήματα που θα απαντηθούν μόνο με τη δέσμευση από του «θεσμούς» για τη τιμή μονάδας του φυσικού αερίου έτσι ώστε να μπορούμε να ομιλούμε για αναβάθμιση ποιότητας ζωής!

Επίσης το φυσικό αέριο δεν είναι ακίνδυνο, είναι εύφλεκτο και μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Γι αυτό:

  • Η κατασκευή των συστημάτων μεταφορά και διανομής φυσικού αερίου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας κατά ΕΛΟΤ, για να αποφευχθεί τυχόν διαρροή και πιθανή ανάφλεξη, με αποστάσεις ασφαλείας  από τη παροχή του φυσικού αερίου και όχι κάτω από κτήρια. Έγινε λοιπόν προγραμματισμένη επιθεώρηση και προληπτική συντήρηση αυτών, πριν από τη λειτουργία δεδομένου του πολύπλοκου οικοδομικού ιστού των πόλεων αλλά και της παλαιότητας κατασκευής για πιθανές αστοχίες και λανθασμένες επιλογές υλικών των αγωγών;
  • Σε μία έντονα σεισμική περιοχή, όπως είναι η Περιφέρεια Στερεάς, λήφθηκαν υπόψη όλοι οι παράμετροι σχεδιασμού, με ειδικές μελέτες, μιας σωλήνωσης φυσικού αερίου ώστε να μην αστοχήσει η λειτουργία της και έχουμε θραύση του αγωγού, διακοπή παροχής αερίου με αποτέλεσμα έκρηξη και πυρκαγιά;

Σε κάθε περίπτωση, εφικτή είναι μόνο η σύνδεση των πολύ μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών καταναλωτών σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθυντή Εκμετάλλευσης Υποδομών & Marketing της ΔΕΔΑ, κου Δημήτρη Ηλιάδη, εφόσον βέβαια ακολουθήσουν τις αυστηρές προϋποθέσεις και επ ουδενί των απλών νοικοκυριών, που μετατίθενται στα επόμενα χρόνια.

Κύριε Μπακογιάννη, κάθε προσπάθεια οικειοποίησης κυβερνητικών πολιτικών και ενεργειών από εσάς, στερείται σοβαρότητας γι αυτό:

Μην πατάτε ακόμα το κουμπί τροφοδοσίας φυσικού αερίου, δεν ήρθε η ώρα, θέλει δουλειά και προσοχή το έργο για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου… Latin & Gypsy jazz
Επόμενο άρθρο «Έφυγε» το ιδρυτικό μέλος των Λογοτεχνών Φθιώτιδας Τάκης Κολιαβάς – Μωλιοτάκης