Ειδήσεις

Βραχιόλι κινδύνου για μοναχικούς ανθρώπους! Στο Δήμο Λαμιέων κανένας δεν είναι μόνος του!


Ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των δημοτών παρέχει δωρεάν τηλεφωνικό σύστημα προειδοποίησης έκτακτου ανάγκης  για μοναχικούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Το σύστημα,το οποίο ξεκίνησε να παραδίδεται την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στους ωφελούμενους, αποτελείται από βραχιολάκι και μενταγιόν με μεγάλο κόκκινο αδιάβροχο κουμπί έκτακτης ανάγκης καθώς και τηλεφωνική συσκευή η οποία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που αφορά  είτε σε θέμα υγείας τους είτε σε θέμα ασφάλειάς τους (διάρρηξη, απειλή… κ.α.) θα καλεί σε βοήθεια το άτομο που έχει επιλέξει ο ίδιος ο ηλικιωμένος και που θα τον βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

Οι δημότες που ζουν μόνοι τους στο Δήμο Λαμιέων θα μπορούν έτσι να νοιώθουν την ασφάλεια της άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις κινδύνου 24ωρες το 24ωρο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των μοναχικών ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που εφαρμόζει το Βοήθεια Στο Σπίτι με στόχο να λειτουργήσει πιλοτικά για αρχή, και ακολούθως να καλύψει μεγαλύτερες ανάγκες.

Παράλληλα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ξεκινά οργανωμένα μια ολοκληρωμένη έρευνα που θα αποτυπώσει τις ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας ώστε αυτοί να λαμβάνουν την αρωγή που είναι απαραίτητη στη πρόληψη της υγείας και στη κοινωνική προστασία τους,ιδιαίτερα την εποχή μετά την έξαρση της πανδημίας του Covid-19.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για ναρκωτικά στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία λαϊκών αγορών