Ειδήσεις

Γενική Απεργία Στην Λοκρίδα Τετάρτη 17 Ιούλη. Συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ 10:30 π.μ


  • Για να μην απολυθεί κανείς από τη ΛΑΡΚΟ
  • Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας

Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ζωή μας,  τον τόπο μας

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Τετάρτη 17 Ιουλίου απεργούμε. Καμιά και κανείς να μην αναλάβει βάρδια, οι χώροι δουλειάς να είναι χωρίς ψυχές, οι μηχανές και τα καζάνια να μείνουν μόνα τους χωρίς εργάτες, τα ράφια να μην τα γεμίσει εμποροϋπάλληλος, η γραμμές παραγωγής δεν θα έχουν τα χέρια μας, τα πόστα εργασίας θα να είναι άδεια.

Το πόστο μας την Τετάρτη είναι στον αγώνα, στο μέτωπο υπεράσπισης της ζωής και του τόπου μας.

Τα χέρια μας θα είναι δεμένα με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με συναδέρφους μας από τα διπλανά εργοστάσια και από άλλους χώρους δουλειάς, με τους αγρότες και τους επαγγελματίες, μαζί με τα παιδιά μας. Με τις  φωνές μας ενωμένες, φωνάζοντας το Δίκιο μας και τις ανάγκες μας. 

Αυτή είναι η δύναμή μας: η ενότητά μας, ο οργανωμένος αγώνας, η αλληλεγγύη μας.

Μαζί θα αποτρέψουμε την επίθεση της κυβέρνησης στην ΛΑΡΚΟ και σε κάθε πτυχή της ζωής μας που χτυπιέται.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και στον τόπο μας. Έχει αποφασίσει να πετάξει έξω τους εργαζόμενους, να τους απολύσει για να την παραδώσει “καθαρή”στον επιχειρηματία και την κερδοφορία του.

Αξιοποιεί την απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και εφαρμόζει την δική της άθλια τροπολογία που ψήφισε η ίδια πρόσφατα.

Η απόφαση της Κυβέρνησης σημαίνει ανεργία, χτύπημα στα εισοδήματα που θα λείψουν από όλη την περιοχή, ξεσπίτωμα, μαρασμός, κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος κ.α.

Η απόφαση η δική μας όμως είναι άλλη:Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας εκεί που επιλέξαμε με αξιοπρέπεια. Τις δικές τους αποφάσεις θα τις πάμε στα σκουπίδια. Απαιτούμε  να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι την μεταβίβαση της στον νέο ιδιοκτήτη.

Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας, στην επέκταση του χρόνου εργασίας μέσα από την ψηφιακή κάρτα, στο ξεχαρβάλωμα του 8ώρου, στα 6ήμερα με εντολή του εργοδότη, στα χαμηλά μεροκάματα, στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, απαντάμε με ψηλά το κεφάλι και με την οργάνωση της πάλης μας. 

Η Κυβέρνηση και η εργοδοσία μπορεί να έχουν στο χέρι το κράτος τους, τη δικαιοσύνη τους,τους μηχανισμούς τους, να φτιάχνουν νόμους και τροπολογίες κλπ.

Τους εργαζόμενους και το λαό δεν τον έχουν στο χέρι. 

Εμείς είμαστε οι πολλοί και αυτοί οι λίγοι.  Εμείς έχουμε το δίκιο και αυτοί το άδικο. 

Συνάδερφοι από την ΛΑΡΚΟ δεν είστε μόνοι σας.

Έχετε μαζί σας τους εργαζόμενους και τον λαό της Λοκρίδας, της Φθιώτιδας και όλης της χώρας.

Μαζί θα τα καταφέρουμε

Για να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα

Για να μην μαραζώσει ο τόπος μας

Προηγούμενο άρθρο Η προγραμματισμένη σύσκεψη για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσά του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Λεωσθένους Δεδούση 9 1ος όροφος, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί ,αναβάλλεται. ΘΑ οριστεί νέα ημερομηνία
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 4.942.465 ευρώ για Βρεφικούς - Παιδικούς Σταθμούς Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΚΔΑΠ ΑμεΑ