Ειδήσεις

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας μετά τη σύσκεψη για τη στέγαση των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών


Σύσκεψη με θέμα τη στέγαση των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017  στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθυμίου Καραΐσκου, με την παρουσία  των Βουλευτών του Ν. Φθιώτιδας κ. Αθανασίου Μιχελή και κ. Ιωάννη Σαρακιώτη και εκπροσώπων των Βουλευτών  κ. Δημητρίου  Βέττα και κ. Χρήστου Σταικούρα, του Δημάρχου Λαμιέων Νικολάου Σταυρογιάννη, του Προέδρου του τμήματος Πληροφορικής κ. Γεωργίου Σταμούλη και του Αναπληρωτή  Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοιατρική κ. Παντελή Μπάγκου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστου Δημητρίου και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Μάκη Γκούμα.

 

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραΐσκος, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία σύγκλισής της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Πανεπιστήμιο ήρθε για να μείνει.

Ως κοινωνία έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε επιλογές και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες όχι μόνο να  υπάρχει η Σχολή Θετικών Επιστημών στη Λαμία αλλά και να διευρυνθεί όπως τουλάχιστον επιθυμούμε όλοι μας.

 Διαχρονικά οι λύσεις που είχαν προταθεί και οι οποίες θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, εγκαταλείφτηκαν ή  διαστρεβλώθηκαν .

Σήμερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε η άποψη, ότι βασική μας προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής.

Σήμερα κυριάρχησε η άποψη ότι όλοι μας είμαστε συμπαραστάτες σε μια προσπάθεια για να λύσουμε το άμεσο στεγαστικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου και να έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε τη διεύρυνση του και την προσθήκη νέου Τμήματος.

 Σήμερα στη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και προβληματισμοί οι οποίες θα μελετηθούν και θα διερευνηθούν περαιτέρω,  από τους αρμόδιους για το θέμα φορείς Δήμο Λαμίας, Πανεπιστήμιο και Περιφερειακή Διεύθυνση και με πρωτοβουλία του Αντιπεριφεριάρχη θα γίνει εκ νέου σύσκεψη για να συζητηθεί το όλο θέμα. 

Ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη απέναντι στο αύριο και απέναντι στο μέλλον του πανεπιστημίου .

Ωστόσο ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε παρόντες να υλοποιήσουμε το επόμενο βήμα, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου.»

Προηγούμενο άρθρο 5η συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση του κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τις κτιριακές υποδομές της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία