Ειδήσεις

Δήλωση Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας με την τιμητική παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών στην Αταλάντη


Την Κυριακή των Βαΐων, άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών.

Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου».

Την Κυριακή των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τίμησε την Αταλάντη και το Δήμο Λοκρών, που πλήγηκε ιδιαίτερα από την πανδημία, επιλέγοντας να αρχίσει το επίσημο πρόγραμμα του για τη Μεγάλη Εβδομάδα τελώντας τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

Ακολούθησε επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στο Δημαρχείο Λοκρών, όπου και συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η συνεργασία μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και Δήμου Λοκρών για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 21 Μαΐου στη Μαλεσίνα, 23 Μαΐου στην Αταλάντη και 19 Ιουνίου στις Λιβανάτες, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν.

Προτρέπω όλους τους κατοίκους και δημότες, λίγο πριν την οριστική άρση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, να μην παρεκκλίνουμε από τα υγειονομικά μέτρα. Να επιδείξουμε πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση διακατεχόμενοι από την ατομική ευθύνη. Επίσης, τις άγιες αυτές ημέρες μπορούμε όλοι μας, με όποιο μέσο ο καθένας διαθέτει, να συνδράμουμε προς εκείνους που έχουν ανάγκη υλικών αγαθών για να μπορέσουμε τελικά όσο το δυνατόν περισσότεροι να βιώσουμε την χαρά της Ανάστασης!

 

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Προηγούμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές Ραχών – Πελασγίας – Στυλίδας
Επόμενο άρθρο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964: Τα αποτελέσματα των Αρχιαιρεσιών