Ειδήσεις

Δήλωση Σταϊκούρα για τη συνέντευξη του V. Dombrovskis στο Capital.gr


Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. V. Dombrovskis στην ιστοσελίδα Capital.gr, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνεται ότι το Δεκέμβριο του 2014 η Ελλάδα επιτύγχανε τους δημοσιονομικούς στόχους, επανερχόταν η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας και έβγαινε στις αγορές θέτοντας τέρμα στη κηδεμονία των Μνημονίων.

Την πορεία αυτή ανέκοψε ο κ. Τσίπρας βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες και υπονομεύοντας την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη. Με αποτέλεσμα εκεί που αρχικά προβλεπόταν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη  2,5%, το 2015, τελικά έκλεισε με ύφεση.

Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν το ονοματεπώνυμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι ’’ιδιοκτησία’’ τους η ασφυξία της οικονομίας, που προκαλείται από τον πολλαπλασιασμό φόρων και εισφορών και την έλλειψη ρευστότητας.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι για να ξεφύγει η χώρα από το φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων και να εξέλθει οριστικά από την κρίση, επιβάλλεται η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με μεγαλύτερη συγκράτηση των δαπανών και με λιγότερους φόρους.

Η Νέα Δημοκρατία δε συναινεί στην ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική  της Κυβέρνησης να στραγγαλίσει την οικονομία και να εξοντώσει φορολογικά τους Έλληνες. Πολιτική που είναι λανθασμένη και αναποτελεσματική».

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη για Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
Επόμενο άρθρο Olympus Fights 3 στη Λαμία