Ειδήσεις

Δήλωση του Υπουργού και Υφυπουργού Οικονομικών σχετικά με την απαλλαγή αγροτών και αλιέων από το τέλος επιτηδεύματος και για το 2020


«Η Κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

ο συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος,προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και η δεύτερη κατηγορία αφορά τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται – είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου – αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

Πρόκειται για ακόμα μία απόφαση που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια,ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία».

Προηγούμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Εταιρεία Διαχείρισης Α' Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ, και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test από 12 έως 17 Απριλίου 2021 στο Δήμο Λαμιέων