- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα για τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που ανήκουν στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση,στήριξε έμπρακτα επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσω δράσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δράσεις και εργαλεία όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας:

 

Επιχειρήσεις – Ελεύθεροι Επαγγελματίες

 

Εργαζόμενοι

 

Συμπερασματικά, μέχρι σήμερα, έχει χορηγηθεί για τη στήριξη επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένωντης Π.Ε. Φθιώτιδας συνολικά 86,5 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ξεπεράσουν την πρωτόγνωρη δοκιμασία και, σταδιακά, να ανακάμψουν.