Ειδήσεις

Δήμος Μακρακώμης: Προμήθεια και τοποθέτηση απινιδωτών


Ασπίδα για την προστασία των δημοτών του και όχι μόνον δημιουργεί ο Δήμος Μακρακώμης, εξοπλίζοντας με απινιδωτές το Δήμο μας.

Η τοποθέτηση των απινιδωτών θα γίνει σε πολυσύχναστα δημοτικά κτίρια – χώρους και ταυτόχρονα θα υπάρξει ενημέρωση σε ότι αφορά τη χαρτογράφηση τους στο Δήμο.

Ο Δήμος μας αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ» προχώρησε στην υλοποίηση του που αποτελείται από τρία μέρη.

Το 1ο μέρος του προγράμματος που υλοποιήθηκε αφορά την προμήθεια 13 απινιδωτών εξωτερικού χώρου.

Το 2ο μέρος του προγράμματος που υλοποιήθηκε αφορά την προμήθεια 13 μηχανημάτων αποπνιγμού από ξένο σώμα (lifevac) και την τοποθέτηση τους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Το 3ο μέρος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Υα/οικ/ 22-08-2007 του Υπουργείου Υγείας στην οποία εκτός των άλλων αναφέρει ότι χρήστης του απινιδωτή είναι όποιος έχει γνώσεις βασικής εκπαίδευσης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Σημείωση:
Στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας covid19, η εκπαίδευση θα γίνει δικτυακά και σε 2 ομάδες στις 5/12/2020 και ώρες 11:00πμ και 12:00πμ.
Η είσοδος στην εκπαίδευση είναι ελεύθερη για όλους.
Όσοι θέλετε να εκπαιδευτείτε, ενημερώστε με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Προστασίας Δημόσιας Υγείας του Δήμου κο Γεώργιο Κουτσολέλο στο τηλ 6975905099.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης


Γεώργιος Ε. Χαντζής

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα από τα Drive Through Testing του ΕΟΔΥ στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Μακρακώμης