Ειδήσεις

Διευρυμένη σύσκεψη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με το Διοικητή & στελέχη του ΟΑΕΔ


Σε συνέχεια των ενεργειών του σε σχέση με το ζήτημα του ΟΑΕΔ, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προκάλεσε εκ νέου σύσκεψη με τη συμμετοχή & του Διοικητή του Οργανισμού κου Σπύρου Πρωτοψάλτη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο κος Δημήτριος Μπουγιακλής Γενικός Δ/ντης Εργατικού Δυναμικού, η κα Ευσταθία Μποζαντζή Προϊσταμένη τμήματος Οργάνωσης/Διοίκησης της Δ/νσης Συντονισμού & Ανάπτυξης και η κα Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας. Παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος & ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας κ.κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος & Δημήτρης Κόρκος αντίστοιχα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν άμεση σχέση με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την υπολειτουργία του ΚΠΑ Λαμίας καθώς και γενικότερα για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Οργανισμού. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου που εδώ και καιρό έχει αναδείξει το θέμα, τονίσθηκε ότι πρέπει να αποκατασταθεί το έλλειμμα επικοινωνίας που παρατηρείται με το προσωπικό, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρατηρούνται από τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων, ζητήθηκε να «τρέξουν» οι αποπληρωμές ώστε να στηριχθούν οι άνεργοι & οι επιχειρήσεις, έγινε αναφορά στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δυσκολεύουν το έργο όλων, συζήτησαν για την αναδιάρθρωση των δομών με σκοπό να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα τους, τη δημιουργία τμημάτων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις επενδυτικές δράσεις, την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, την ύπαρξη τροποποιήσεων στις δράσεις που προκηρύσσονται  ώστε να ενημερώνεται ο ωφελούμενος καθώς και τη δημιουργία Help Desk για την άρτια υποστήριξη των ενδιαφερομένων.

Ο Διοικητής από την πλευρά του αναγνώρισε το διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει με το ΚΠΑ Λαμίας και τη δυσλειτουργία της τοπικής δομής. Τόνισε ότι, με την κρίση Covid εντάθηκε το πρόβλημα σε συνδυασμό & με τη μείωση των διαθέσιμων υπαλλήλων κατά 66%, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρατηρούνται με την τηλεργασία. Δεσμεύθηκε ότι για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι 31/12/2020 στο ΚΠΑ Λαμίας, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα προχωρήσει άμεσα η αποπληρωμή. Επίσης επεσήμανε ότι η διαδικασία αποπληρωμής δεν θα ξεπερνάει το διάστημα των 2 μηνών.

Τόνισε επίσης, ότι θα γίνουν άμεσες αλλαγές στον ΟΑΕΔ, θα βελτιωθεί η λειτουργία του ΚΠΑ Λαμίας, θα επιλυθούν τα προβλήματα και θα ομαλοποιηθεί σταδιακά η κατάσταση.

Αναφέρθηκε ακόμη, στην προσπάθεια που καταβάλει η νέα Διοίκηση να κάνει πιο εξωστρεφή τον Οργανισμό καθώς και στην υιοθέτηση ενεργητικών πολιτικών για να είναι πιο κοντά στις επιχειρήσεις. Τέλος, Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν στο να παρακολουθούν τα ζητήματα, να παρεμβαίνουν προς επίλυση και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις μεταξύ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, για τον έλεγχο και την πορεία των ζητημάτων που προκύπτουν.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Λαμιέων υποστηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ήμερα Ευχής
Επόμενο άρθρο Τα rapid tests σε Στυλίδα και Παραλία Ραχών έδειξαν 1 θετικό στον covid-19 στη Στυλίδα