Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης των κτηνοτρόφων του Δήμου Λοκρών με θέμα την ανασύσταση εκτροφών αιγοπροβάτων μολυσμένων από την ευλογιά και την εμφάνιση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Π.Ε. Τρικάλων


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου  2024 στις 11:00 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των κτηνοτρόφων του Δήμου Λοκρών με θέμα την ανασύσταση εκτροφών αιγοπροβάτων μολυσμένων από την ευλογιά στην Π.Ε. Φθιώτιδας και την εμφάνιση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Π.Ε. Τρικάλων, από το από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η εισηγήτρια ομιλήτρια – κτηνίατρος κ. Ελένη Κίττα τόνισε την ανάγκη οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα βιοπροφύλαξης στην υποδομή και τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων της εκτροφής τους, είτε πλήγηκε από την ευλογιά είτε όχι, ώστε οι κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν σταδιακά να μπορέσουν να αναπληρώσουν τα χαμένα αιγοπρόβατα. Παράλληλα επέστησε την προσοχή ενημερώνοντας τους κτηνοτρόφους για τον κίνδυνο της πανώλης των μηρυκαστικών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αν δεν προσέχουν τις μετακινήσεις και τις αγορές των αιγοπροβάτων από μη πιστοποιημένους εμπόρους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, τονίζοντας την σημαντικότητα της συνεργασίας των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές ομάδες ελέγχων στην περιοχή του Δήμου Λοκρών, ώστε να μπει σε ομαλή τροχιά η Φθιώτιδα και να προστατευτεί από άλλες μεταδιδόμενες στα ζώα ασθένειες.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, καθώς και πλήθος κτηνοτρόφων του Δήμου Λοκρών.

Προηγούμενο άρθρο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιά για αύριο σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας και Σπερχειάδας». (19/07)
Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις σε αυτή την κατηγορία