Ειδήσεις

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στο Δήμο Λοκρών


Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, καθώς παρουσιάζεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 74 (έναντι 107 πριν μια εβδομάδα πριν), εκ των οποίων τα 42 νοσηλεύονται (έναντι 56 πριν μια εβδομάδα πριν) και τα 32 είναι σε απομόνωση κατ’ οίκον (έναντι 51 πριν μια εβδομάδα).

Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 23 ανθρώπινες απώλειες (15 στη Μαλεσίνα, 5 στο Καλαπόδι, 2 στην Αταλάντη και 1 στη Λάρυμνα) από τις 03.03.21 ως σήμερα αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η υγειονομική εικόνα.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθρο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός & 10η Επετειακή Εκδήλωση Ι Μ Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Στυλίδας