Ειδήσεις

Εορτάστηκε η Αγία Παρασκευή η Αθληφόρος στη Νέα Άμπλιανη


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών εόρτασε η Ιερά Μητρόπολή μας την Αγία Παρασκευή την Αθληφόρο. Πολλοί ενοριακοί ναοί και παρεκκλήσια έχουν αφιερωθεί στο όνομα της Αγίας. Σε όλα αυτά χθές στον εσπερινό και σήμερα, την κυριώνυμο ημέρα, πολλοί πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν την Ιερά εικόνα της Αγίας και να λάβουν δύναμη και ευλογία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος Ιερούργησε και ωμίλησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην πολυπληθή Ενορία της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

PARASKEYH

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας είπε χαρακτηριστικά: «Την σημερινή ευαγγελική περικοπή της αιμορροούσης γυναικός την αναγιγνώσκει η Αγία μας Εκκλησία στις μνήμες των Ηρωίδων γυναικών. Μια τέτοια γυναίκα υπήρξε και η Αγία Οσιοπαρθενο­μάρτυς Παρασκευή η Αθληφόρος, η οποία μαρτύρησε για την Αγάπη της στον Χριστό και για την Πίστη της στα ιδανικά, τις αξίες και τις αρετές, που προβάλλει η Ορθόδοξη πίστη και που φυλάσσονται εντός της Εκκλησίας. Με το μαρτύριο και την πίστη της η Αγία έγινε η γνησία κόρη του Θεού. Στο πρόσωπό της βρίσκει εφαρμογή ο στίχος του υμνογράφου: “Σε νυμφίε μου ποθώ και σε ζητούσα αθλώ”. Στην σημερινή εποχή, που τα ιδανικά και οι αξίες καταποντίζονται, οι μνήμες των Αγίων πρέπει εκτός από το να μας διδάσκουν και να μας προβληματίζουν. Η Εορτή δεν πρέπει να αποτελεί συνήθεια για τους χριστιανούς αλλά σταθμός και αφετηρία για μια νέα ζωή». Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, που ιερούργησε στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας και συνεχάρη τον Προϊστάμενο Αιδεσιμολο­γιώ­τατο Πρωτοπρεσβύτερο  π. Παναγιώτη Καπανδρίτη, το Εκκλη­σια­στικό Συμβούλιο και τους ενορίτες για το ποιμαντικό και φιλαν­θρω­πικό έργο, που ασκούν στην Ενορία, με το Κέντρο Αγάπης και τη διανομή πολλών μερίδων φαγητού καθημερινά σε ενδεείς αδερφούς μας αλλά και με τις δραστηριότητες των Νέων στα κατηχητικά, στα χορευτικά και στις συνάξεις.

PARASKEYH 2

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ευχήθηκε και πάλι στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, η Αγία Παρασκευή να ικανοποιεί όλα τα αιτήματά τους προς ωφέλεια της ψυχής, και να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δημοτικός  Σύμβουλος κ. Βασίλειος Νταφλούκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Τα­ξίαρχος Μιχαήλ Πάππος, ο Υποδιευθυντής  Αστυνομίας Νομού Φθιώ­τιδος κ. Δημήτριος Φούρλας με αξιωματικούς της Αστυνομίας και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε κέρασμα στο φιλόξενο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

PARASKEYH 3

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο 22 συλλήψεις το τελευταίο διήμερο στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο 28η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων